TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Artvin'de Gölette Boğulan İki İmamdan Acı Haber

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Artvin'de Gölette Boğulan İki İmamdan Acı Haber

Artvin'in Arhavi ilçesinde serinlemek için gölete giren iki imamdan acı haber geldi. Suda kaybolan Arhavi Merkez Camii İmamı Mustafa Gedikli ile Güneşli Camii İmamı Rüstem Özdemir, ekipler tarafından aranıyordu. İki imamın cansız bedenlerine ulaşıldığı bildirildi.

Olayın Detayları

Olay, Arhavi ilçesine bağlı bir gölette meydana geldi. İmam Mustafa Gedikli ve Rüstem Özdemir, sıcak havanın etkisiyle serinlemek amacıyla gölete girdi. Bir süre sonra gözden kaybolan imamlar için çevredekiler durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Dalgıç polislerin de katıldığı arama çalışmalarında, iki imamın cesetlerine ulaşıldı. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından cenazeler otopsi için Artvin Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Yakınları Gözyaşlarına Boğuldu

Olayın duyulmasıyla birlikte imamların aileleri ve yakınları gölet çevresine akın etti. Gözyaşlarına boğulan aile fertleri, sağlık ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Arhavi halkı ise iki sevilen imamın kaybından dolayı büyük üzüntü yaşadı. Mustafa Gedikli'nin uzun yıllardır Arhavi Merkez Camii'nde görev yaptığı, Rüstem Özdemir'in ise Güneşli Camii'nde imamlık yaptığı belirtildi. Her iki imamın da çevresinde saygı duyulan kişiler olduğu ifade edildi.

Yetkililer, göletlerde ve akarsularda serinlemek isteyen vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yaz aylarında artan boğulma vakalarına karşı tedbirli olunması gerektiğini vurgulayan yetkililer, bilinmeyen ve derinliği belli olmayan sularda yüzülmemesi tavsiyesinde bulundu.

Soruşturma Başlatıldı

Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Olayın meydana geldiği gölet çevresindeki güvenlik kameraları inceleniyor. Ayrıca tanıkların ifadesine başvurulduğu öğrenildi. Olayın kaza mı yoksa başka bir nedenle mi meydana geldiği araştırılıyor. İmamların cenazeleri otopsinin ardından ailelerine teslim edilecek.

Yaşanan bu elim olay, Artvin'de ve ülke genelinde derin üzüntü yarattı. Gölette boğulan iki imam için çeşitli camilerde gıyabi cenaze namazı kılındı. Artvin Valiliği, olayla ilgili taziye mesajı yayımladı. Valilik mesajında, "İlçemizde meydana gelen elim olayda hayatını kaybeden imamlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerine yer verildi.

Etiketler:
ArtvinArhaviboğulmaimamgöletMustafa GedikliRüstem Özdemir

İlgili Haberler

Kastamonu Taşköprü'de Silahlı Kavga: 1 Ölü
Gündem

Kastamonu Taşköprü'de Silahlı Kavga: 1 Ölü

16 dk önce

Çekmeköy'de servis minibüsü evin bahçesine uçtu: 1 yaralı
Gündem

Çekmeköy'de servis minibüsü evin bahçesine uçtu: 1 yaralı

29 dk önce

Çukurören'in tescilli lezzetinde ekim başladı: 162 yıllık tarım mirasına çimento tehdidi
Gündem

Çukurören'in tescilli lezzetinde ekim başladı: 162 yıllık tarım mirasına çimento tehdidi

50 dk önce

Sivas'ta Pusat-Özen Barajı 18 yıl sonra tam doluluğa ulaştı
Gündem

Sivas'ta Pusat-Özen Barajı 18 yıl sonra tam doluluğa ulaştı

58 dk önce