TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem SON DAKİKA

Arnavutköy'de kan donduran cinayet: Boşandığı eşi ve oğlunu öldürüp intihar etti

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Arnavutköy'de kan donduran cinayet: Boşandığı eşi ve oğlunu öldürüp intihar etti

Arnavutköy'de akşam saatlerinde yaşanan korkunç olayda, Davut Gökkaya (45) boşandığı eşi Türkan Gökkaya (40) ve oğulları Emin Gökkaya'yı (18) tabancayla vurarak öldürdü. Saldırgan, ardından aynı silahla kendini vurarak yaşamına son verdi. Olay, Hadımköy Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde meydana geldi. Üç kişinin cansız bedeni, komşuların silah seslerini duyması üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri tarafından bulundu.

Olay anı ve müdahale

İddialara göre, eski eşler arasında nafaka ve çocuk görme gibi konulardan dolayı uzun süredir anlaşmazlık vardı. Davut Gökkaya, bir süredir takip ettiği eski eşinin evine akşam saatlerinde geldi. Kapıyı açan Türkan Gökkaya ve oğlu Emin, silahlı saldırıya uğradı. Komşular, birkaç el silah sesi duyduktan sonra durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, daireye girdiklerinde üç kişinin hareketsiz yattığını gördü. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede, Türkan ve Emin Gökkaya'nın olay yerinde hayatını kaybettiği, Davut Gökkaya'nın ise ağır yaralı olduğu belirlendi. Davut Gökkaya, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Aile içi şiddet ve boşanma süreci

Çiftin yaklaşık iki yıl önce boşandığı, ancak aralarındaki husumetin devam ettiği öğrenildi. Türkan Gökkaya'nın daha önce eski eşi hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı ve şikayetçi olduğu belirtildi. Mahalle sakinleri, çiftin sık sık tartıştığını ve Davut Gökkaya'nın zaman zaman tehditler savurduğunu ifade etti. Olayla ilgili soruşturma başlatan Arnavutköy Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayet ve intiharın nedenlerini araştırıyor. Polis, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı ve tanıkların ifadesine başvurdu.

Toplumsal bir yara: Kadın cinayetleri

Bu vahşet, Türkiye'de her geçen gün artan kadın cinayetleri ve aile içi şiddet gerçeğini bir kez daha gündeme taşıdı. Kadın dernekleri, boşanma sonrası takip ve tehditlerin önlenmesi için caydırıcı önlemler alınması gerektiğini vurguluyor. İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının ardından bu tür olayların arttığını iddia eden aktivistler, yetkililere acil eylem planı çağrısı yapıyor. Arnavutköy'deki bu olay, sadece üç canın yitirilmesi değil, aynı zamanda ihmal edilmiş uyarı işaretlerinin bir yansıması. Toplumun her kesiminde şiddet sarmalını kırmak için eğitim, hukuki destek ve psikolojik yardım mekanizmalarının güçlendirilmesi kaçınılmaz.

Etiketler:
Arnavutköycinayetintiharaile içi şiddetkadın cinayetiboşanma

İlgili Haberler

Boeing 737'nin camı kırıldı: Yolcu dışarı çekildi, korku dolu anlar kamerada
Gündem

Boeing 737'nin camı kırıldı: Yolcu dışarı çekildi, korku dolu anlar kamerada

10 dk önce

Alaçam Sulh Hukuk Mahkemesi'nden Gülhan Saykı'ya Taşınmaz Davası
Gündem

Alaçam Sulh Hukuk Mahkemesi'nden Gülhan Saykı'ya Taşınmaz Davası

10 dk önce

Şahinbey Belediyesi'nden 16 Arsanın Satış İhalesi
Gündem

Şahinbey Belediyesi'nden 16 Arsanın Satış İhalesi

15 dk önce

Kelkit'te Kamulaştırma Davaları: 15 Parsel İçin Süreç Başladı
Gündem

Kelkit'te Kamulaştırma Davaları: 15 Parsel İçin Süreç Başladı

20 dk önce