Antalya'da bir çocuk parkında yaşanan olay, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, iki yaşlı erkeğin sarmaş dolaş bir şekilde parkta oturduğu ve çevredeki çocukların oyun alanında bulunduğu anlar yer aldı. Olayı fark eden bir vatandaş, durumu kayda alarak tepki gösterdi. Bunun üzerine erkeklerden biri, 'uzatma' diyerek karşılık verdi. Görüntüler sosyal medyada hızla yayılırken, birçok kullanıcı durumu 'rezalet' olarak nitelendirdi.
Olayın detayları
Antalya'nın merkez ilçelerinden birinde bulunan çocuk parkında meydana gelen olay, öğle saatlerinde yaşandı. Görgü tanıkları, iki erkeğin parkın bankında uzun süre oturduğunu ve birbirlerine sarılarak rahatsız edici davranışlar sergilediğini belirtti. Olayı kaydeden vatandaş, 'Çocukların oynadığı yerde bu tür davranışlar kabul edilemez. Uyarınca da 'uzatma' dediler. Şoke oldum' ifadelerini kullandı. Polis ekipleri, ihbar üzerine olay yerine gelerek inceleme başlattı. Şüpheli şahısların kimlikleri tespit edilmeye çalışılırken, güvenlik kameraları da inceleniyor.
Toplumsal tepki ve tartışmalar
Olay, özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Birçok kullanıcı, çocuk parklarının güvenliği konusunda endişelerini dile getirirken, benzer olayların önlenmesi için daha sıkı denetim çağrısında bulundu. Psikologlar, çocukların bulunduğu alanlarda bu tür davranışların çocukların psikolojisini olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu. Antalya Emniyet Müdürlüğü, konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve gerekli adli işlemlerin yapılacağını duyurdu. Uzmanlar, toplumsal duyarlılığın artırılması ve bu tür durumlarda vatandaşların yetkililere bildirim yapması gerektiğini vurguladı.