TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Antalya'da 12 yıl sonra Şeref Kocabıyık cinayetinde 3 tutuklama

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Antalya'da 12 yıl sonra Şeref Kocabıyık cinayetinde 3 tutuklama

Antalya'da 2014 yılında bir bekçi kulübesinde çıkan yangında hayatını kaybeden müteahhit Şeref Kocabıyık cinayeti, 12 yılın ardından aydınlatılmaya başlandı. Adalet Bakanı Akın Gürlek'in talimatıyla yeniden incelenen dosyada, olay günü kaybolan cep telefonunun izini süren ekipler, telefonun 4 ay sonra Gaziantep'te kullanıldığını tespit etti. Bu gelişme üzerine gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olayın geçmişi ve yeni deliller

Şeref Kocabıyık, 2014 yılında Antalya'nın Kepez ilçesinde inşaatı devam eden bir sitede bekçi olarak çalıştığı kulübede çıkan yangında ağır yaralı olarak bulunmuş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. İlk incelemelerde yangının kazayla çıktığı düşünülse de, otopsi raporu ve olay yeri bulguları cinayet şüphesini doğurmuştu. Ancak dönemin soruşturması sonuçsuz kalmıştı. 2024 yılında Adalet Bakanı Akın Gürlek'in talimatıyla dosya yeniden ele alındı. Yeni ekip, Kocabıyık'ın olay günü kaybolan cep telefonunun sinyal kayıtlarını inceledi. Telefonun yangından 4 ay sonra Gaziantep'te bir GSM hattıyla aktif hale geldiği belirlendi. Yapılan çalışmalarda hattı kullanan kişilerin Kocabıyık'ın iş ortakları ve akrabaları olduğu ortaya çıktı. Emniyet ekipleri, Gaziantep ve Antalya'da düzenlediği eş zamanlı operasyonlarla 3 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin ifadeleri ve tutuklama süreci

Şüphelilerden ikisi Kocabıyık'ın eski iş ortakları, biri ise uzaktan akrabası. İfadelerinde cinayeti reddeden şüpheliler, telefonu olaydan sonra Kocabıyık'ın kendilerine verdiğini ileri sürdü. Ancak savcılık, telefonun yangında kullanılamaz hale geldiği ve 4 ay sonra aktifleşmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğu gerekçesiyle tutuklama talebinde bulundu. Mahkeme, delillerin kuvvetli olması ve kaçma şüphesi nedeniyle 3 şüphelinin de tutuklanmasına karar verdi. Soruşturma kapsamında olay yerinden alınan örneklerin yeniden incelendiği, yangında kullanıldığı düşünülen bir kimyasal maddenin izine rastlandığı öğrenildi.

Adalet Bakanı'ndan açıklama

Adalet Bakanı Akın Gürlek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "12 yıl önce işlenen bir cinayetin aydınlatılması için tüm imkanları seferber ettik. Adaletin tecellisi için zamanaşımı diye bir şey yoktur. Dosyadaki ihmal ve eksiklikleri de araştırıyoruz" dedi. Bakan Gürlek, ayrıca olayın takipçisi olduklarını ve yeni delillere ulaşılması halinde soruşturmanın genişleyebileceğini belirtti.

Bağımsız değerlendirme

Bu dosya, Türkiye'de uzun yıllar çözülemeyen cinayetlerin Adalet Bakanlığı'nın özel talimatıyla yeniden ele alınabileceğini gösteriyor. Şüphelilerin tutuklanması, adalet mekanizmasının işlediğine dair umut verse de, dava sürecinde delillerin hukuka uygun toplanması ve sanıkların adil yargılanması büyük önem taşıyor. Özellikle telefon kayıtları ve kimyasal analiz gibi bilimsel delillerin mahkemece nasıl değerlendirileceği merak konusu. Kocabıyık ailesinin 12 yıllık acısı, bu gelişmeyle bir nebze olsun hafiflerken, kamuoyu davanın takipçisi olmayı sürdürüyor.

Etiketler:
seref kocabiyikcinayettutuklamaAntalyaadalet bakanıgaziantepbekçi kulübesi yangını

İlgili Haberler

Rusya'da İDA saldırısına uğrayan tanker İstanbul Boğazı'ndan geçti
Gündem

Rusya'da İDA saldırısına uğrayan tanker İstanbul Boğazı'ndan geçti

2 dk önce

Kastamonu Daday'da Onlarca Öğrenci Zehirlenme Şüphesiyle Hastaneye Kaldırıldı
Gündem

Kastamonu Daday'da Onlarca Öğrenci Zehirlenme Şüphesiyle Hastaneye Kaldırıldı

3 dk önce

Silivri'de restoran yangını: 5 kişi dumandan etkilendi
Gündem

Silivri'de restoran yangını: 5 kişi dumandan etkilendi

4 dk önce

İpsala'da 1 Ton Uyuşturucu Ele Geçirildi: 3 Milyar TL Değerinde
Gündem

İpsala'da 1 Ton Uyuşturucu Ele Geçirildi: 3 Milyar TL Değerinde

5 dk önce