Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otelin çatı katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay, yerli ve yabancı turistlerin konakladığı otelde kısa süreli paniğe neden oldu. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle alevler kontrol altına alınırken, otel müşterileri tahliye edildi. Yangında can kaybı yaşanmazken, maddi hasar oluştu.
Otelden Dumanlar Yükseldi
Yangın, Alanya'nın merkezinde bulunan dört yıldızlı bir otelin çatı katında saat 14.30 sıralarında başladı. Otel çalışanlarının durumu fark etmesi üzerine hemen itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Otelin çatı katından yükselen dumanlar çevredekileri endişelendirdi.
Müşteriler Güvenli Şekilde Tahliye Edildi
Yangın sırasında otelde konaklayan yerli ve yabancı turistler, görevliler tarafından hızlıca tahliye edildi. Tahliye sırasında herhangi bir yaralanma yaşanmazken, bazı misafirlerin eşyalarını almak için odalarına girmek istemesi güçlükle engellendi. Polis ekipleri otel çevresinde güvenlik önlemi alırken, tahliye edilen müşteriler yakındaki bir kafede bekletildi.
Yangın Kontrol Altında
Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yaklaşık 45 dakikalık çalışmayla yangını söndürdü. Çatı katında soğutma çalışması yapılırken, yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı. Otel yönetiminden yapılan açıklamada, misafirlerin başka otellere yerleştirildiği ve maddi hasarın tespit edilmeye çalışıldığı belirtildi.
Alanya'da Turizm Sezonu
Alanya, her yıl milyonlarca turist ağırlayan önemli bir turizm merkezi olarak biliniyor. Yangının yaşandığı otel, özellikle Avrupalı turistler tarafından tercih edilen bir konaklama tesisiydi. İlçede yaz sezonunun yoğun olarak yaşandığı bu dönemde meydana gelen yangın, turistler arasında tedirginliğe yol açsa da yetkililer, güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu.
Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, otellerdeki yangın güvenliği denetimlerinin düzenli olarak yapıldığını ve bu tür olaylara anında müdahale için gerekli ekipmanın hazır bulunduğunu ifade etti. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.