TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Antakya'da trajedi: Topun peşinden koşan çocuğa kamyonet çarptı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Antakya'da trajedi: Topun peşinden koşan çocuğa kamyonet çarptı

Hatay'ın Antakya ilçesinde sokakta oynarken yola kaçan topun peşinden koşan 11 yaşındaki Umut İ., bir kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralandı. Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen çocuk kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Trajik kaza, dün akşam saatlerinde Antakya'nın Odabaşı Mahallesi'nde meydana geldi.

Kaza anı ve müdahale

Edinilen bilgiye göre, arkadaşlarıyla sokakta futbol oynayan Umut İ., topun yola kaçması üzerine farkında olmadan caddeye fırladı. O sırada seyir halinde olan bir kamyonet, çocuğa çarparak yaklaşık 50 metre sürükledi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri, Umut'un olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Kamyonet sürücüsü gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Aile ve mahalle yasta

Umut İ.'nin ölüm haberi ailesi ve mahalle sakinlerini yasa boğdu. Olay yerine gelen aile fertleri sinir krizi geçirirken, komşuları da gözyaşlarına hakim olamadı. Umut'un okul arkadaşları, onu son kez görmek için hastane önünde toplandı. Mahalle muhtarı Ahmet Yılmaz, "Çocuklarımızı bu tür kazalardan korumak için acil önlemler alınmalı. Sokaklar oyun alanı değil" dedi.

Yetkililere çağrı

Kaza sonrası bölge sakinleri, özellikle çocuk oyun alanlarının yetersiz olduğunu, araç trafiğinin yoğun olduğu sokaklarda hız kesiciler ve trafik ışığı bulunmadığını dile getirdi. Vatandaşlar, yetkilileri bu konuda harekete geçmeye çağırdı. Hatay Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili henüz açıklama gelmezken, İlçe Emniyet Müdürlüğü, sürücünün ifadesine başvurduğunu ve kazanın kusur oranını belirlemek için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Türkiye'de her yıl yüzlerce çocuk trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Araştırmalar, çocuk ölümlerinin büyük bir kısmının oyun oynarken yola fırlama gibi önlenebilir nedenlerden kaynaklandığını ortaya koyuyor. Uzmanlar, çocukların güvenli oyun alanlarına erişiminin artırılması ve sürücülerin yerleşim alanlarında daha dikkatli olması gerektiğini vurguluyor.

Etiketler:
HatayAntakyatrafik kazasıçocuk ölümükamyonet

İlgili Haberler

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam farkı: 3.552 TL'ye varan taban aylık ödemesi başlıyor
Gündem

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam farkı: 3.552 TL'ye varan taban aylık ödemesi başlıyor

21 dk önce

Freni Patlayan Karpuz Yüklü Kamyon Polis Sayesinde Faciayı Önledi
Gündem

Freni Patlayan Karpuz Yüklü Kamyon Polis Sayesinde Faciayı Önledi

21 dk önce

Esenyurt'ta Otel Yangını: Müşteriler Korku Dolu Anlar Yaşadı
Gündem

Esenyurt'ta Otel Yangını: Müşteriler Korku Dolu Anlar Yaşadı

26 dk önce

Tekirdağ'da orman yangını: 80 dekar küle döndü
Gündem

Tekirdağ'da orman yangını: 80 dekar küle döndü

31 dk önce