TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Spor

Ankaragücü'nde en geç 3 yılda Süper Lig hedefi

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Ankaragücü'nde en geç 3 yılda Süper Lig hedefi

Ankaragücü'nde başkan İlhami Alparslan, en geç 3 sene içerisinde Süper Lig'e yükselmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Kulübün 2. Lig'de mücadele ettiği şu dönemde yapılan planlamalar ve transfer çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Alparslan, Ankaragücü'nü yeniden hak ettiği yere taşıyacaklarını söyledi.

Hedef 3 yıl içinde Süper Lig

Ankaragücü Kulübü Başkanı İlhami Alparslan, yaptığı yazılı açıklamada, "Kulübümüzü en geç 3 sene içerisinde Süper Lig'e çıkarmayı hedefliyoruz. Bu süreçte mali disiplini sağlayarak, altyapımıza yatırım yaparak ve güçlü bir takım kurarak yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Alparslan, taraftarların desteğinin önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını belirtti.

Yeniden yapılanma süreci

Ankaragücü, geçtiğimiz sezonda 1. Lig'den düşerek 2. Lig'de mücadele etmeye başlamıştı. Yeni yönetim, kulübü daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak için çalışmalara başlamıştı. Alparslan, finansal yapılanma ve altyapı projeleri hakkında detayları paylaştı: "Kulübümüzün borç yapılandırmasını tamamladık. Altyapımıza ciddi yatırımlar yapıyoruz. Genç oyuncularımızı A takıma kazandırmak en büyük önceliklerimizden biri. Ayrıca, deneyimli isimlerle takımımızı güçlendireceğiz."

Transfer çalışmaları

Alparslan, transfer sezonuna yönelik olarak ise "Transferde aceleci davranmayacağız. Takımımıza katkı sağlayacak, karakterli ve hedef odaklı oyuncuları kadromuza dahil edeceğiz. Her mevki için 2-3 alternatifli bir planımız var" dedi. Ayrıca, mevcut kadrodaki oyuncularla da görüşmelerin sürdüğünü ekledi.

Bağlam ve arka plan

Ankaragücü, Türk futbolunun köklü kulüplerinden biri olarak biliniyor. 1910 yılında kurulan kulüp, geçmişte Süper Lig'de önemli başarılara imza atmış ve birçok futbolcu yetiştirmiştir. Ancak son yıllarda yaşanan mali sıkıntılar ve istikrarsızlık, kulübün alt liglere düşmesine neden oldu. Başkan Alparslan'ın liderliğinde yeni bir sayfa açan Ankaragücü'nün 3 yıllık hedefi, taraftarlar ve spor kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Uzun vadede Süper Lig'e dönüş, Ankara futbolu için de önemli bir kazanım olacaktır.

Etiketler:
AnkaragücüSüper Lig2. Ligİlhami Alparslanfutbolspor haberleri

İlgili Haberler

A Milli Kadın Voleybol Takımı Belçika'yı 3-0 Mağlup Etti
Spor

A Milli Kadın Voleybol Takımı Belçika'yı 3-0 Mağlup Etti

28 dk önce

Giovanni van Bronckhorst, Feyenoord'a dönüyor
Spor

Giovanni van Bronckhorst, Feyenoord'a dönüyor

30 dk önce

Galatasaray'dan Dünya Kupası yıldızına teklif: Boudaoui için resmi adım atıldı
Spor

Galatasaray'dan Dünya Kupası yıldızına teklif: Boudaoui için resmi adım atıldı

36 dk önce

Filenin Sultanları Belçika'ya Set Vermedi: VNL'de Galibiyetle Başladık
Spor

Filenin Sultanları Belçika'ya Set Vermedi: VNL'de Galibiyetle Başladık

37 dk önce