TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Ankara'da Sixtiees Pub'a Fuhuş Operasyonu: 7 Kişi Tutuklandı

✍️ TercihHaber 📖 3 dk okuma
Ankara'da Sixtiees Pub'a Fuhuş Operasyonu: 7 Kişi Tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Çankaya ilçesindeki Sixtiees Pub'a yönelik düzenlenen operasyonda, işletme sahibi ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, 'fuhuş için yer ve imkân sağlama' ve 'müstehcenlik' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında işletmenin kapatıldığı ve dijital materyallere el konulduğu öğrenildi.

Operasyonun Detayları

Edinilen bilgilere göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, uzun süredir takip ettikleri Sixtiees Pub'da fuhuş yapıldığı ve müstehcen içeriklerin sergilendiği yönündeki ihbarlar üzerine harekete geçti. Savcılık koordinesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, işletme sahibi S.K., müdür A.Ç. ve çalışanlar dahil 7 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, para ve belgeye el konuldu.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık, şüphelilerden 7'si için tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine başvurdu. Mahkeme, ifadeleri doğrultusunda şüphelilerin tamamının tutuklanmasına karar verdi. Soruşturmanın derinleştirildiği ve işletmeye müşteri olarak gelen bazı kişilerin de ifadesine başvurulduğu belirtildi.

Vergi ve Ruhsat İncelemesi

Operasyonun ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi ekipleri, işletmenin ruhsat ve vergi kayıtlarını inceledi. İşletmenin alkollü içecek ruhsatının bulunduğu ancak fuhuş ve müstehcenlik gibi faaliyetlerin ruhsat kapsamı dışında olduğu tespit edildi. Belediye ekipleri, işletmenin faaliyetlerini durdurarak ruhsatını iptal etti. Ayrıca, işletmenin vergi borçları ve kayıt dışı işlemleri de araştırılıyor.

Mahalle sakinleri, işletmenin uzun süredir çevrede huzursuzluk yarattığını belirterek yetkililere şikayette bulunduklarını ifade etti. Bir mahalle sakini, "Gece geç saatlerde gürültü ve şüpheli araç giriş çıkışları oluyordu. Polisin bu operasyonu yapması bizi rahatlattı" dedi.

Hukuki Süreç ve Toplumsal Tepki

Tutuklanan şüpheliler, savunmalarında suçlamaları reddetti ve işletmenin yasal bir mekan olduğunu, sadece eğlence hizmeti verdiklerini iddia etti. Ancak savcılık, elde edilen delillerin suçlamaları doğruladığını belirtti. Şüpheliler, 'fuhuş için yer ve imkân sağlama' suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar, 'müstehcenlik' suçundan ise 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Olay, sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı. Bazı kullanıcılar, operasyonun toplumun huzurunu korumak adına önemli olduğunu belirtirken, bazıları ise işletmenin kapatılmasının ardından işçilerin mağdur olduğunu öne sürdü. Ankara Barosu, adli sürecin takipçisi olduklarını açıkladı.

Yetkililerden Açıklamalar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, operasyonla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, "Şehrimizin huzur ve güvenliği için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Fuhuş ve müstehcenlik gibi toplum ahlakını bozan suçlarla etkin mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanlığı da benzer operasyonların Türkiye genelinde devam edeceğini duyurdu.

Uzmanlar, bu tür işletmelerin denetimlerinin artırılması gerektiğini vurgulayarak, "Ruhsatlar verilirken daha kapsamlı inceleme yapılmalı ve denetimler sıklaştırılmalı" değerlendirmesinde bulundu. Ayrıca, fuhuşla mücadelede sadece polisiye tedbirlerin değil, sosyal ve ekonomik önlemlerin de alınması gerektiğine dikkat çekildi.

Sonuç

Ankara'daki bu operasyon, toplumda olumlu karşılanırken, benzer uygulamaların diğer illerde de yapılması bekleniyor. Fuhuş ve müstehcenlik suçlarıyla mücadelede hukuki sürecin titizlikle yürütülmesi, toplumsal duyarlılığın da artmasını sağlıyor. Yetkililer, vatandaşlardan gelen ihbarların değerlendirildiğini ve gerekli tüm adımların atıldığını belirtiyor.

Etiketler:
fuhuş operasyonusixtiees pubankaramüstehcenlikemniyet

İlgili Haberler

Giresun'da Dalgalar Gaziyi Hayattan Kopardı: Uzman Çavuş Ünal Cak Vefat Etti
Gündem

Giresun'da Dalgalar Gaziyi Hayattan Kopardı: Uzman Çavuş Ünal Cak Vefat Etti

11 dk önce

Sakarya'da 11 Aylık Bebeğini Darbedip Çöpe Atan Baba Tutuklandı
Gündem

Sakarya'da 11 Aylık Bebeğini Darbedip Çöpe Atan Baba Tutuklandı

11 dk önce

Trump'tan F-35 Açıklaması: Türkiye İyi Bir Müttefik, Satışa Karışamam
Gündem

Trump'tan F-35 Açıklaması: Türkiye İyi Bir Müttefik, Satışa Karışamam

16 dk önce

Mers Ajans sahibi CNN Türk'e konuştu: CHP'den para almadık
Gündem

Mers Ajans sahibi CNN Türk'e konuştu: CHP'den para almadık

16 dk önce

Yorumko SPONSORLU
Gerçek insanlar, gerçek yorumlar. Yorum yap, ek gelir elde et — kredilerini hediye çekine çevir.
Google yorumu satın al Yorum yap, kazan
Para kazandıran uygulamalar Evden ek gelir Instagram takipçi satın al Blog