Ankara'nın Etimesgut ilçesinde bugün öğle saatlerinde bir belediye otobüsü kontrolden çıkarak kaldırıma çarptı. Kazada ilk belirlemelere göre 12 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Kaza, Etimesgut'un Eryaman Mahallesi'nde meydana geldi.
Kaza anı ve müdahale
Edinilen bilgiye göre, saat 14.00 sıralarında EGO'ya ait 511 numaralı otobüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce bir araca çarptı, ardından kaldırıma çıkarak durabildi. Kazada otobüsteki yolculardan 10'u ile kaldırımdaki 2 yaya yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri yönlendirildi. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından Ankara Şehir Hastanesi ve çevredeki özel hastanelere kaldırıldı. Yetkililer, yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.
Soruşturma başlatıldı
Kazanın ardından Etimesgut İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu. Otobüs sürücüsünün ifadesine başvurulduğu, kazanın kesin sebebinin belirlenmesi için trafik bilirkişilerinin görevlendirildiği öğrenildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, kazayla ilgili idari soruşturma başlatıldığı ve sürücünün görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.
Kaza nedeniyle Eryaman bölgesinde trafik bir süre tek şeritten sağlanırken, otobüsün kaldırılmasının ardından trafik normale döndü. Olayla ilgili başlatılan adli soruşturma sürüyor.
Bağlam ve değerlendirme
Ankara'da toplu ulaşım araçlarının karıştığı kazalar zaman zaman gündeme geliyor. Özellikle yoğun saatlerdeki trafik ve sürücü hataları bu tür olaylara zemin hazırlayabiliyor. Uzmanlar, belediye otobüslerinde düzenli bakım ve sürücü eğitimlerinin artırılması gerektiğini vurguluyor. Bu kaza, toplu taşıma güvenliği konusunda yetkilileri bir kez daha harekete geçirebilir.