TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Ankara'da çöp ev şoku: Yaşlı çiftin evinden bir kamyon atık çıkarıldı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Ankara'da çöp ev şoku: Yaşlı çiftin evinden bir kamyon atık çıkarıldı

Ankara'nın Mamak ilçesinde, yaşlı bir çifte ait evden yayılan kötü kokular üzerine yapılan ihbar sonucu belediye ekipleri harekete geçti. Ekiplerin yaptığı incelemede, evden bir kamyon dolusu çöp ve atık malzeme çıkarıldı. Olay, çevre sakinlerinde büyük şaşkınlık yaratırken, yaşlı çiftin sağlık durumu endişe konusu oldu.

İhbar üzerine ekipler seferber oldu

Mamak ilçesi Abidinpaşa Mahallesi'nde bulunan bir apartman dairesinde yaşayan yaşlı çiftten yayılan ağır kokular, komşular tarafından belediyeye bildirildi. İhbarı değerlendiren Mamak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, polis ve sağlık ekipleriyle birlikte adrese yönlendirildi. Kapının açılmasının ardından ekipler, evin neredeyse tamamen çöp ve atık malzemeyle dolu olduğunu gördü. Birikmiş atıklar nedeniyle evde yürümek bile mümkün değildi.

Ekipler, evde yaşayan yaşlı çifti güvenlik nedeniyle dışarı çıkarırken, sağlık ekipleri tarafından ilk muayeneleri yapıldı. Çiftin genel sağlık durumunun iyi olduğu ancak psikolojik destek almaları gerektiği belirtildi. Belediye yetkilileri, evde birikmiş çöplerin ve atıkların temizlenmesi için çalışma başlattı.

Bir kamyon atık çıkarıldı

Temizlik çalışmaları sırasında evden bir kamyon dolusu çöp ve atık malzeme çıkarıldı. Atıkların arasında eski kıyafetler, yiyecek artıkları, plastik ve kâğıt atıklarının yanı sıra ev eşyaları da bulunuyordu. Ekipler, atıkların birikme nedeninin yaşlı çiftin maddi sıkıntıları ve psikolojik sorunlarından kaynaklanabileceğini değerlendirdi. Mahalle sakinleri ise yaşlı çiftin uzun süredir yalnız yaşadığını ve sosyal ilişkilerinin zayıf olduğunu ifade etti.

Mamak Belediyesi yetkilileri, benzer durumların yaşanmaması için yaşlı ve yalnız bireylerin düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı. Olayla ilgili olarak sosyal hizmet kuruluşlarına da bilgi verildi. Yaşlı çifte, geçici olarak belediye misafirhanesinde kalacak yer sağlanırken, psikolojik destek hizmeti de sunulacağı açıklandı.

Etiketler:
ankaramamakçöp evyaşlı çiftbelediye temizlikçevre kirliliği

İlgili Haberler

Diyarbakır'da öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 17 öğrenci yaralandı
Gündem

Diyarbakır'da öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 17 öğrenci yaralandı

11 dk önce

Ahbap soruşturması: Oğuzhan Uğur’un emniyette ifadesi başladı
Gündem

Ahbap soruşturması: Oğuzhan Uğur’un emniyette ifadesi başladı

16 dk önce

Diyarbakır'da engellileri taşıyan minibüs kaza yaptı: 19 yaralı
Gündem

Diyarbakır'da engellileri taşıyan minibüs kaza yaptı: 19 yaralı

20 dk önce

Cilo Sat Dağı'nda Kaybolan Dağcının Cesedi 5 Günde Bulundu
Gündem

Cilo Sat Dağı'nda Kaybolan Dağcının Cesedi 5 Günde Bulundu

25 dk önce