TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Ankara'da 16 yaşındaki çocuk oyunda seviye atlamak için çamaşır suyu içti

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Ankara'da 16 yaşındaki çocuk oyunda seviye atlamak için çamaşır suyu içti

Ankara'da yaşanan akılalmaz olayda, 16 yaşındaki Y.D. isimli genç, oynadığı bilgisayar oyununda 'seviye atlamak' için bir şişe çamaşır suyu içti. Olayın ardından ailesi tarafından hastaneye kaldırılan Y.D., yoğun bakımda 3 gün süren tedavinin ardından hayata döndü. Aile, çocuklarının bu duruma gelmesine neden olan oyun ve platform hakkında suç duyurusunda bulundu.

Olayın Detayları

Edinilen bilgiye göre Y.D., bir süredir popüler bir çevrimiçi oyun oynuyordu. Oyun içinde 'seviye atlamak' için diğer oyuncuların önerdiği bir yöntemi denemek istedi. İnternette araştırma yapan Y.D., çamaşır suyu içmenin seviye atlatacağına dair yanlış bir bilgiye ulaştı. 15 Şubat tarihinde evde yalnız olduğu bir anda mutfaktan aldığı bir şişe çamaşır suyunu içti. Kısa süre sonra fenalaşan Y.D., ailesinin eve gelmesiyle hastaneye kaldırıldı.

Hastane Süreci ve Ailenin Tepkisi

Y.D., Ankara'daki bir devlet hastanesinde 3 gün boyunca yoğun bakımda kaldı. Doktorlar, içtiği miktarın yüksek olmasına rağmen genç yaşı ve hızlı müdahale sayesinde hayatta kaldığını belirtti. Ancak Y.D.'nin yemek borusu ve midesinde ciddi hasar oluştuğu, uzun süreli bir tedavi sürecinin gerekeceği öğrenildi. Aile, olayın ardından oyun şirketi ve içerik sağlayıcıları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ailenin avukatı, "Oyun platformları, çocukların bu tür tehlikeli içeriklere maruz kalmasını engellemeli. Bu tür yanlış bilgilerin yayılmasına izin verilmemeli" dedi.

Uzman Görüşü ve Önlemler

Uzmanlar, çocukların çevrimiçi oyunlarda karşılaştıkları tehlikeli akımlara karşı aileleri uyarıyor. Psikolog Dr. Ayşe Yılmaz, "Çocuklar oyun bağımlılığı nedeniyle her türlü saçmalığa inanabiliyor. Ailelerin çocuklarının internet kullanımını denetlemesi ve eğitici programlarla bilinçlendirmesi gerekiyor" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ise bu tür olayların ardından okullarda dijital okuryazarlık ve güvenli internet kullanımı derslerini artırmayı planladığı belirtiliyor.

Etiketler:
ankaracamasir suyuoyun bagimliligiseviye atlamacocuk guvenligi

İlgili Haberler

Bursa'da 6 Kaçak Göçmen Yakalandı, 2 Organizatör Gözaltında
Gündem

Bursa'da 6 Kaçak Göçmen Yakalandı, 2 Organizatör Gözaltında

11 dk önce

İçişleri Bakanlığı: 73 ilde narkotik operasyonu, 935 tutuklama
Gündem

İçişleri Bakanlığı: 73 ilde narkotik operasyonu, 935 tutuklama

16 dk önce

İstanbul'da 15 Temmuz'un hafızası sembolik mekanlarda yaşatılıyor
Gündem

İstanbul'da 15 Temmuz'un hafızası sembolik mekanlarda yaşatılıyor

16 dk önce

73 ilde zehir tacirlerine dev operasyon: 1780 şüpheli yakalandı
Gündem

73 ilde zehir tacirlerine dev operasyon: 1780 şüpheli yakalandı

17 dk önce