TH TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Anıtkabir'de Özgür Özel'e çelenk engeli: CHP lideri tören yapamadı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Anıtkabir'de Özgür Özel'e çelenk engeli: CHP lideri tören yapamadı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bayramlaşma programı kapsamında Güvenpark'ta toplanan on binlerce yurttaşla birlikte Anıtkabir'e yürümek isterken, yetkililer tarafından çelenk koymasına izin verilmedi. Olay, siyasi kriz tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Güvenpark'tan Anıtkabir'e yürüyüş

Özgür Özel, bayramlaşma programının ardından partililer ve vatandaşlarla birlikte Anıtkabir'e doğru yürüyüşe geçti. Ancak büyük bir kalabalığın toplandığı alanda, güvenlik güçleri CHP liderinin çelenk bırakmasına engel oldu. Özel, yaptığı açıklamada "Anıtkabir, milletin ortak değeridir. Çelenk koymamıza izin verilmemesi kabul edilemez" dedi.

Siyasi yankılar

Olayın ardından CHP sözcüsü, Anıtkabir'e girişlerin belirli protokollere tabi olduğunu, ancak bu uygulamanın keyfi olduğunu savundu. MHP ve İYİ Parti'den de konuya ilişkin açıklamalar geldi. MHP lideri Devlet Bahçeli, "Anıtkabir siyasi gösteri yeri değildir" derken, İYİ Parti Sözcüsü ise "Herkesin Anıtkabir'e saygıyla gitme hakkı vardır" ifadelerini kullandı.

Geçmişteki benzer olaylar

Geçmişte de farklı siyasi partilerin liderleri Anıtkabir'de çelenk koyma törenlerinde benzer engellerle karşılaşmıştı. 2017 yılında CHP'nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bayramlaşma sonrası çelenk koymasına izin verilmemişti. Bu tür olayların sıklaşması, Anıtkabir ziyaretlerinin siyasi bir krize dönüşmesine yol açıyor.

Anıtkabir Komutanlığı konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Öte yandan, Özgür Özel'in avukatları konuyu yargıya taşıyacaklarını duyurdu. Siyasi partilerin bu tür engellemelerin demokratik hak ihlali olduğu yönündeki görüşleri, kamuoyunda geniş yankı buldu.

Olayın ardından sosyal medyada #AnıtkabirEngeli etiketiyle paylaşımlar yapılırken, CHP'liler önümüzdeki günlerde Anıtkabir'e toplu ziyaret düzenleyeceklerini açıkladı. Türkiye'de siyasi tansiyonun yükseldiği bu dönemde, Anıtkabir çelenginin bir kez daha tartışma konusu olması, toplumsal kutuplaşmayı derinleştiriyor.

Etiketler:
Özgür ÖzelAnıtkabirçelenk engeliCHPsiyasi kriz

İlgili Haberler

TGRT muhabirinin haberi Saray'da rahatsızlık yarattı
Siyaset

TGRT muhabirinin haberi Saray'da rahatsızlık yarattı

47 dk önce

CHP'nin Instagram hesabı Kılıçdaroğlu ekibine geçti: İlk paylaşım tartışma yarattı
Siyaset

CHP'nin Instagram hesabı Kılıçdaroğlu ekibine geçti: İlk paylaşım tartışma yarattı

1 sa önce

Eski CHP'li Çiçek'ten Butlancı Yarkadaş'a canlı yayında ağır sözler
Siyaset

Eski CHP'li Çiçek'ten Butlancı Yarkadaş'a canlı yayında ağır sözler

1 sa önce

Özel, İmamoğlu'nu Silivri'de 14 ayda 41 kez ziyaret etti
Siyaset

Özel, İmamoğlu'nu Silivri'de 14 ayda 41 kez ziyaret etti

1 sa önce