TH TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Akşehir Belediye Başkanı'ndan Kılıçdaroğlu'na: Artık Hemşehrimiz Değilsiniz

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Akşehir Belediye Başkanı'ndan Kılıçdaroğlu'na: Artık Hemşehrimiz Değilsiniz

CHP'de değişim süreci devam ederken, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tepkiler dinmiyor. Son olarak Akşehir Belediye Başkanı Salih Köksal, Kılıçdaroğlu'na 'Artık hemşehrimiz değilsiniz' diyerek sert bir çıkış yaptı. Köksal, Kılıçdaroğlu'nun partideki eski görevine dair eleştirilerini sürdürürken, bu sözler siyaset kulislerinde yankı uyandırdı. İşte detaylar...

Köksal'dan Sert Tepki

Akşehir Belediye Başkanı ve CHP üyesi Salih Köksal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun partinin başarısızlığında rol oynadığını öne sürdü. Köksal, 'Kılıçdaroğlu artık ne partimizin ne de Akşehir'in hemşehrisidir. Partimizi içine düşürdüğü durum ortada. Akşehir halkı olarak onu reddediyoruz' ifadelerini kullandı. Belediye başkanının bu çıkışı, CHP içindeki muhalif kanadın Kılıçdaroğlu'na karşı tavrını bir kez daha gözler önüne serdi.

Kılıçdaroğlu'nun Akşehir Bağlantısı

Kemal Kılıçdaroğlu, uzun yıllar İstanbul'da yaşamasına rağmen memleketi olarak Tunceli'yi bilinse de, ailesinin kökenleri arasında Akşehir de bulunuyor. Kılıçdaroğlu, daha önceki konuşmalarında Akşehir'le olan bağına atıfta bulunmuş ve burayı 'hemşehrim' olarak tanımlamıştı. Ancak Başkan Köksal'ın bu çıkışı, bu bağın siyasi gerekçelerle koparıldığı anlamına geliyor.

CHP'de Değişim Rüzgarları

CHP'de 2023 genel seçimlerinin ardından başlayan değişim süreci, Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlıktan ayrılmasıyla sonuçlanmıştı. Yerine Özgür Özel'in seçilmesiyle birlikte parti içinde eski yönetime yönelik eleştiriler arttı. Özellikle yerel yöneticiler, Kılıçdaroğlu dönemindeki politikaları sorgulamaya başladı. Akşehir Belediye Başkanı'nın bu sözleri de bu sorgulamanın bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Tepkiler ve Yorumlar

Köksal'ın açıklamalarına CHP içinden farklı tepkiler geldi. Kimileri bu çıkışı 'parti içi demokrasinin gereği' olarak yorumlarken, kimileri ise 'saygısızlık' olarak nitelendirdi. Öte yandan, Kılıçdaroğlu'na yakın kaynaklar henüz konuya ilişkin bir yanıt vermedi. Siyaset bilimciler, bu tür açıklamaların CHP'deki ayrışmayı derinleştirebileceğini belirtiyor.

Akşehir'de Yerel Siyaset

Konya'nın Akşehir ilçesi, CHP'nin güçlü olduğu bölgelerden biri. Belediye Başkanı Salih Köksal, 2019 yerel seçimlerinde CHP'den aday olmuş ve seçilmişti. Köksal, görev süresi boyunca parti içinde muhalif kanatta yer aldı. Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı döneminde de zaman zaman eleştirilerde bulunan Köksal, bu son çıkışıyla tavrını netleştirmiş oldu.

Yaşanan bu gelişme, CHP içindeki liderlik tartışmalarının sadece genel merkezle sınırlı kalmadığını, yerel yöneticilerin de bu tartışmaların bir parçası olduğunu gösteriyor. Önümüzdeki günlerde Kılıçdaroğlu'ndan gelebilecek bir yanıt, tansiyonun daha da yükselmesine neden olabilir. Siyasi analistler, bu tür açıklamaların partinin oy potansiyelini etkileyebileceği görüşünde.

Etiketler:
Kemal KılıçdaroğluAkşehirSalih KöksakCHPparti içi muhalefet

İlgili Haberler

Kılıçdaroğlu Kurultay Tarihini Duyurdu
Siyaset

Kılıçdaroğlu Kurultay Tarihini Duyurdu

54 dk önce

Fenerbahçe kafilesine saldırı soruşturması yeniden başlatılıyor
Siyaset

Fenerbahçe kafilesine saldırı soruşturması yeniden başlatılıyor

55 dk önce

Özel'in çağrısına Kılıçdaroğlu'ndan ilk yanıt: 'Parti üyeleri seçmeli
Siyaset

Özel'in çağrısına Kılıçdaroğlu'ndan ilk yanıt: 'Parti üyeleri seçmeli

55 dk önce

Fatih Altaylı'dan Kılıçdaroğlu'na zehir zemberek yanıt
Siyaset

Fatih Altaylı'dan Kılıçdaroğlu'na zehir zemberek yanıt

56 dk önce