TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

AKP kurucusu Hüseyin Çelik: 15 Temmuz benim için kapanmadı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
AKP kurucusu Hüseyin Çelik: 15 Temmuz benim için kapanmadı

AKP'nin kurucu isimlerinden eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sonrası döneme ve 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çelik, 'Bunca yıl bakanlık yapmış, partinin kurucusu biri olarak 15 Temmuz sizin açınızdan kapanmış tüm soruları yanıtlanmış bir dönem midir?' sorusuna net bir şekilde 'Hayır, benim için kapanmadı. Hala soru işaretleri var.' yanıtını verdi. Eski bakan, darbe girişimine dair bazı isimlerin rolünün aydınlatılması gerektiğini belirtti.

Çelik'ten 15 Temmuz değerlendirmesi

Hüseyin Çelik, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi hakkında kamuoyunda hala cevaplanmamış sorular olduğunu ifade etti. İki isim vererek, 'Fetullah Gülen ve ekibi kadar, o gece nerede oldukları bilinmeyen bazı kişilerin de hesap vermesi gerekir. Özellikle dönemin bazı üst düzey askeri yetkililerinin tavrı hala tartışmalı.' dedi. Çelik, sürecin tam olarak aydınlatılmadığını ve siyasi saiklerle dosyaların kapatıldığını öne sürdü.

Erdoğan sonrası dönem

Programda Cumhurbaşkanı Erdoğan sonrası AKP'nin geleceğine de değinen Çelik, 'Parti kurumsal bir yapıya kavuşmalı, tek adama bağlılıktan kurtulmalı.' ifadelerini kullandı. 'Benim gibi kurucu isimler partide artık söz sahibi değil. Gençlerin önü açılmalı, farklı sesler duyulmalı.' diye ekledi. Çelik, partide demokratik mekanizmaların işlemesi gerektiğini vurguladı.

Siyasette yeni sayfa

Hüseyin Çelik, Türkiye siyasetinde bir değişim rüzgarı estiğini, muhalefetteki partilerin de kendilerini yenilemesi gerektiğini söyledi. 'İktidar da muhalefet de statükoya mahkum olmamalı. Toplumun talepleri değişiyor, siyaset buna ayak uydurmalı.' dedi. Çelik, özellikle gençlerin ve kadınların siyasette daha fazla temsil edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye'nin önümüzdeki dönemde önemli siyasi dönüşümler yaşayabileceğini belirten Çelik, 'Kimse köşeleri sağlamlaştırdığını sanmasın. Halk sandıkta herkesi yanıltabilir.' uyarısında bulundu. Eski bakan, partisinin yeniden yapılanması ve 2023 seçimlerinden çıkarılacak derslerle ilgili de değerlendirmeler yaptı.

Etiketler:
Hüseyin Çelik15 TemmuzAKPdarbe girişimiCumhurbaşkanı Erdoğansiyaset

İlgili Haberler

Sansür Dalgası: İfade Özgürlüğü Derneği Dahil 88 Hesaba Erişim Engeli
Siyaset

Sansür Dalgası: İfade Özgürlüğü Derneği Dahil 88 Hesaba Erişim Engeli

17 dk önce

Ataşehir Belediyesi Yolsuzluk Operasyonunda 13 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi
Siyaset

Ataşehir Belediyesi Yolsuzluk Operasyonunda 13 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

28 dk önce

Bakan Çiftçi'den Trafik Kazası Sonrası Polise Teşekkür
Siyaset

Bakan Çiftçi'den Trafik Kazası Sonrası Polise Teşekkür

33 dk önce

Hakemler dosyası soruşturmasında yeni gelişme: Yasin Kol ve Göktuğ Hazar Erel adliyede
Siyaset

Hakemler dosyası soruşturmasında yeni gelişme: Yasin Kol ve Göktuğ Hazar Erel adliyede

1 sa önce

”
Yorumko SPONSORLU
Gerçek insanlar, gerçek yorumlar. Yorum yap, ek gelir elde et — kredilerini hediye çekine çevir.
Google yorumu satın al Yorum yap, kazan
Para kazandıran uygulamalar Evden ek gelir Instagram takipçi satın al Blog
Finans & ödeme kaynakları SPONSORLU
₺ fintech.tr
Türkiye fintech ekosistemi: TCMB/SPK listeleriyle doğrulanmış şirket dizini, 65 terimlik sözlük ve kaynaklı analizler.
Fintech nedir?Şirket diziniSözlük
◧ payments.tr
Ödeme sistemleri rehberi: sanal POS, linkle ödeme, marketplace altyapısı ve ödeme kuruluşu seçimi.
Sanal POSÖdeme kuruluşlarıLinkle ödeme
€ SEPA.tr
SEPA, IBAN ve euro transfer rehberi: 30'dan fazla ücretsiz araç, banka SEPA desteği ve gerçek maliyet hesabı.
IBAN doğrulamaSEPA mı SWIFT mi?Tüm araçlar
Diğer kaynaklar
nobelimplants.com İNGİLİZCE Dental implant tedavileri hakkında hasta bilgilendirme ve tedavi koordinasyon platformu. allon6.co.uk İNGİLİZCE All-on-6 ve tam çene implant tedavisi: maliyet, uygunluk ve tedavi planlama bilgi kaynağı.
Bu üç site aynı bağımsız yayın ağının parçasıdır ve birbirini tamamlar: sektör verisi, ödeme altyapısı ve Avrupa transferleri. Diğer kaynaklar bilgilendirme amaçlıdır; sağlık içerikleri tıbbi tavsiye yerine geçmez.
O
Offerqo SPONSORLU
Diş klinikleri için teklif platformu — diş bazında tedavi planı, hastanın dilinde markalı teklif, okunma anında bildirim.
30 gün ücretsiz dene Türkçe
◆
valid.tr SPONSORLU
Google Maps’teki her kategori ve bölge için işletme listesi indirin — isim, telefon, adres ve web sitesi tek dosyada, kod bilgisi gerekmeden.
İşletme listesi indir Sektör rehberi
Diş klinikleri Kuyumcular Emlak ofisleri Avukatlar Eczaneler