TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Akdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na gönderme: CHP'ye kayyum Melih Gökçek

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Akdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na gönderme: CHP'ye kayyum Melih Gökçek

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, partisinde son günlerde tartışılan 'mutlak butlan' kararı sonrası sosyal medyada dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Akdoğan, 'CHP'ye kayyum olarak Melih Gökçek atansa ne yapardı?' sorusunu yönelttiği 10 maddelik bir liste hazırladı. Paylaşım, kısa sürede sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Akdoğan'ın 10 maddelik listesinde neler var?

Umut Akdoğan, listesinde partinin iç işleyişine ve eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dönemine atıfta bulunan maddelere yer verdi. Listenin ilk maddesinde 'Genel merkez binasını Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devrederdi' ifadesini kullanan Akdoğan, diğer maddelerde ise 'Tüzüğü tek başına değiştirir, delegeleri dinlemezdi' ve 'İl ve ilçe başkanlarını doğrudan atardı' gibi eleştiriler sıraladı. Liste, özellikle Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık yaptığı dönemdeki yönetim anlayışına gönderme olarak yorumlandı.

'Mutlak butlan' tartışması ve Akdoğan'ın tepkisi

Akdoğan'ın bu paylaşımı, CHP'de 'mutlak butlan' kararının ardından yaşanan tartışmaların bir devamı niteliğinde. 'Mutlak butlan' kavramı, geçersiz işlemler için kullanılan bir hukuk terimi; ancak siyasi arenada CHP içi muhalefet tarafından Kılıçdaroğlu dönemindeki bazı kararların hukuka aykırı olduğunu vurgulamak için kullanıldı. Akdoğan, bu tartışmanın parti içinde yarattığı gerilime dikkat çekerek, ironik bir dille Melih Gökçek üzerinden bir benzetme yaptı. Gökçek, 1994-2017 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmış, daha sonra Cumhurbaşkanlığı danışmanlığı görevinde bulunmuş siyasetçidir.

Sosyal medyada büyük yankı

Akdoğan'ın paylaşımı kısa sürede binlerce beğeni ve yorum aldı. CHP'liler ve parti içi muhalifler, paylaşımı genel başkanlık sürecindeki tartışmalarla ilişkilendirdi. Bir kullanıcı, 'Bu liste tam da Kılıçdaroğlu dönemini anlatıyor' yorumunu yaparken, başka bir kullanıcı 'Keşke böyle bir şey olmasın ama parti içi demokrasi adına ders çıkarılmalı' ifadesini kullandı. Akdoğan ise paylaşımının ardından herhangi bir açıklama yapmadı.

Parti içindeki kaynaklar, bu tür paylaşımların CHP'nin yaklaşan kurultay sürecinde daha da artabileceğini belirtiyor. Umut Akdoğan, daha önce de parti içi muhalefetin sesi olarak biliniyor. Bu paylaşım, onun parti yönetimine yönelik eleştirilerini sürdüreceğinin bir işareti olarak değerlendiriliyor.

Etiketler:
umut akdoğankılıçdaroğlumelih gökçekchpmutlak butlanparti içi muhalefet

İlgili Haberler

CHP'li 111 vekil, Özgür Özel'e destek için olağanüstü kurultay istedi
Siyaset

CHP'li 111 vekil, Özgür Özel'e destek için olağanüstü kurultay istedi

17 dk önce

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'ndan Taban Maaş ve Atama Protestosu
Siyaset

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'ndan Taban Maaş ve Atama Protestosu

21 dk önce

Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK listesi yarın açıklanacak
Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK listesi yarın açıklanacak

24 dk önce

Kurtulmuş Finlandiya'da Türk ve Tatar toplumuyla buluştu
Siyaset

Kurtulmuş Finlandiya'da Türk ve Tatar toplumuyla buluştu

25 dk önce