AHBAP Derneği'nin deprem yardımlarını kumar ve bahiste kaybettiği iddia edilen Haluk Levent, cezaevinden yazdığı mektupla olayı itiraf etti. Levent, mektubunda yardımları kişisel borçlarını ödemek için kullandığını savunarak, vurgunu kumar hastalığına bağladı. Dernek yönetimi ise Levent'in iddialarını araştırmak üzere dava sürecini başlattı.
Mektup ortaya çıktı
Haluk Levent'in cezaevinden yazdığı mektup, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Mektupta Levent, 'Kumar borçlarımı kapatmak için dernek kasasından borç almıştım, bunu iade edecektim' ifadelerini kullandı. Ancak dernek kayıtlarına göre, yardımların büyük kısmı kayıp ve Levent'in iddia ettiği gibi bir borçlanma prosedürü bulunmuyor. AHBAP avukatları, Levent hakkında dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma suçlamalarıyla dava açtı.
Deprem yardımları
AHBAP Derneği, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından topladığı milyonlarca liralık yardımla kamuoyunda tanınmıştı. Levent'in bu yardımları şahsi harcamalarında kullandığı iddiası, derneğin itibarını sarsarken, bağışçılar ise tepkili. Dernek yönetimi, yaptığı açıklamada 'Gerekli hukuki süreç başlatılmış olup, her kuruşun hesabı verilecektir' dedi. Olay, ünlü isimlerin yardım dernekleri üzerindeki denetim eksikliğini de gündeme getirdi. Kamuoyu, Levent'in yargılanmasını beklerken, yardımların akıbeti ise merak konusu.