TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Ahbap davasında tutuklu avukat Ece Güner'den çarpıcı açıklamalar

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Ahbap davasında tutuklu avukat Ece Güner'den çarpıcı açıklamalar

Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan avukat Ece Güner, cezaevinden kaleme aldığı 'Artık toz duman dağıldığına göre somut gerçeklere bakalım' başlıklı yazıyla gündem yarattı. Güner, dernek başkanı Haluk Levent hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

'Kumar sorununu bilsem Haluk Levent'e 1 lira vermezdim'

Ece Güner, yazısında Haluk Levent'in kumar bağımlılığına ilişkin iddialara değinerek, 'Kumar sorununu bilsem Haluk Levent'e 1 lira vermezdim, ona verdiğim paranın 9 katını devlete vergi olarak ödemişim' ifadelerini kullandı. Bu sözler, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Soruşturmanın perde arkası

Ahbap Derneği'ne yönelik soruşturma, geçtiğimiz aylarda başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında derneğin mali hesapları incelenirken, aralarında Ece Güner'in de bulunduğu birçok isim gözaltına alınmıştı. Güner, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Güner'in cezaevinden gönderdiği yazı, soruşturmanın seyrine ilişkin önemli ipuçları içeriyor. Avukat, yazısında adalet çağrısında bulunarak, sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesini istedi.

Haluk Levent'e yönelik suçlamalar

Ahbap Derneği'ne yönelik soruşturma kapsamında Haluk Levent hakkında da çeşitli suçlamalar bulunuyor. Ece Güner'in yazısı, bu suçlamaların boyutunu ortaya koyması açısından dikkat çekiyor. Güner, Levent'in kumar borçlarını dernek gelirleriyle kapattığını iddia etti.

Bu iddialar, derneğin itibarını zedelerken, bağışçıların da endişelenmesine neden oldu. Ahbap Derneği ise yaptığı açıklamada suçlamaların asılsız olduğunu savundu.

Ece Güner'in savunması

Ece Güner, yazısında kendisine yönelik suçlamalara da yanıt verdi. 'Ben sadece hukuki danışmanlık yaptım, hiçbir yasadışı işlemin içinde yer almadım' diyen Güner, masum olduğunu savundu.

Güner'in avukatı ise müvekkilinin tutukluluğunun hukuka aykırı olduğunu belirterek, tahliye talebiyle itirazda bulunacaklarını açıkladı. Dava sürecinde yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Kamuoyunda tartışma

Ece Güner'in açıklamaları, özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bazı kullanıcılar Güner'i desteklerken, bazıları ise Haluk Levent'in dernek başkanlığından istifa etmesi gerektiğini savundu. Ahbap Derneği'nin geleceği merak konusu olurken, soruşturmanın derinleşerek devam edeceği belirtiliyor.

Türkiye'de sivil toplum kuruluşlarına yönelik soruşturmalar sık sık gündeme gelirken, bu dava da ülke gündeminde önemli bir yer tutmaya devam ediyor. Adalet Bakanlığı'nın süreci yakından takip ettiği öğrenildi.

Etiketler:
AhbapEce GünerHaluk Leventtutuklamasoruşturmaavukat

İlgili Haberler

Son Anket: YENİ Parti CHP'yi Geride Bıraktı
Siyaset

Son Anket: YENİ Parti CHP'yi Geride Bıraktı

13 dk önce

Kadıköy'de Otobüs Peronları Taşınıyor: Yeni Durak Yeri Belli Oldu
Siyaset

Kadıköy'de Otobüs Peronları Taşınıyor: Yeni Durak Yeri Belli Oldu

19 dk önce

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye Yasa Teklifi Gelecek Hafta Meclis'te
Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye Yasa Teklifi Gelecek Hafta Meclis'te

39 dk önce

Terörsüz Türkiye teklifi ortak imzayla TBMM'ye geliyor
Siyaset

Terörsüz Türkiye teklifi ortak imzayla TBMM'ye geliyor

44 dk önce

Yorumko SPONSORLU
Gerçek insanlar, gerçek yorumlar. Yorum yap, ek gelir elde et — kredilerini hediye çekine çevir.
Google yorumu satın al Yorum yap, kazan
Para kazandıran uygulamalar Evden ek gelir Instagram takipçi satın al Blog
SEPA.tr SPONSORLU
Türkiye'nin bağımsız SEPA, IBAN ve euro transfer rehberi. 30'dan fazla ücretsiz araç — IBAN/BIC doğrulama, transfer maliyeti, banka SEPA desteği.
IBAN Doğrulama SEPA mı SWIFT mi?
SEPA transfer ücreti Türkiye'nin SEPA başvurusu Tüm araçlar sepaturkiye.com sepaturkey.com (EN)
O
Offerqo SPONSORLU
Diş klinikleri için teklif platformu — diş bazında tedavi planı, hastanın dilinde markalı teklif, okunma anında bildirim.
30 gün ücretsiz dene Türkçe