TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Afyon'da FETÖ operasyonu: 6 tutuklama

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Afyon'da FETÖ operasyonu: 6 tutuklama

Afyonkarahisar'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheliden 6'sı tutuklandı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün kripto haberleşme programı ByLock kullandığı belirlenen 10 kişiye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan zanlılardan 6'sı 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyonun detayları

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uzun süredir takip ettikleri FETÖ yapılanmasına yönelik belirlenen adreslere sabah saatlerinde baskın düzenledi. Operasyonda, örgütün mahrem yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği belirlenen şüphelilerin dijital materyallerine el konuldu. Yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital veri ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının, örgütün kapatılan okullarında öğretmenlik yaptığı ve ByLock kullanıcısı oldukları tespit edildi. Emniyet yetkilileri, operasyonlara ilişkin teknik ve fiziki takibin devam ettiğini belirtti.

Adli süreç ve mahkeme kararı

Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 10 şüpheli, cumhuriyet savcısına ifade verdi. Savcılık, tüm şüphelileri 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Mahkeme, şüphelilerden altısının örgütle bağlantılarının kuvvetli olduğu gerekçesiyle tutuklanmasına karar verirken, dördü hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir imza adli kontrol tedbirleri uygulanmasını hükmetti. Kararda, tutuklanan kişilerin örgütün hiyerarşik yapısı içinde belirli roller üstlendiği ifade edildi.

FETÖ ile mücadele devam ediyor

Afyonkarahisar'daki bu operasyon, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından FETÖ ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların bir parçası olarak değerlendiriliyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar'da da örgütün hücre yapılanmalarına yönelik operasyonlar periyodik olarak düzenleniyor. Yetkililer, örgütün özellikle kripto haberleşme programları üzerinden örgütlenmeye devam ettiğini belirterek, vatandaşları bu tür oluşumlara karşı duyarlı olmaya çağırıyor. Operasyonlarla ilgili soruşturmanın genişletilerek devam edeceği belirtilirken, yeni gözaltıların olabileceği ifade ediliyor.

Etiketler:
AfyonkarahisarFETÖoperasyontutuklamaterörByLock

İlgili Haberler

Çöl sıcağı geliyor: Hissedilen sıcaklık 50 dereceyi bulacak, 4 gün sürecek
Gündem

Çöl sıcağı geliyor: Hissedilen sıcaklık 50 dereceyi bulacak, 4 gün sürecek

29 dk önce

2026 DGS saat kaçta başlıyor? Sınav süresi ve çıkış saati
Gündem

2026 DGS saat kaçta başlıyor? Sınav süresi ve çıkış saati

34 dk önce

Ahbap Derneği'ndeki bağış depo skandalında yeni ifade
Gündem

Ahbap Derneği'ndeki bağış depo skandalında yeni ifade

39 dk önce

Glutensiz Kayseri Yağlaması Tarifi: Geleneksel Lezzet Herkes İçin
Gündem

Glutensiz Kayseri Yağlaması Tarifi: Geleneksel Lezzet Herkes İçin

44 dk önce