Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde meydana gelen trajik trafik kazasında, bir uzman çavuş ve eşi hayatını kaybetti, 8 aylık bebekleri ise ağır yaralandı. Kaza, dün gece saatlerinde Sinanpaşa ilçesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, uzman çavuş Mustafa Yılmaz (32) yönetimindeki 06 ABC 123 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle araç hurdaya dönerken, Mustafa Yılmaz ve eşi Ayşe Yılmaz (28) olay yerinde hayatını kaybetti. Araçta bulunan 8 aylık bebekleri Elif Yılmaz ise kazadan ağır yaralı olarak kurtarıldı.
Olay anı ve müdahale
Kaza ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede, Mustafa ve Ayşe Yılmaz'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Ağır yaralı olan bebek Elif Yılmaz, ambulansla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bebeğin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından çiftin cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Afyonkarahisar Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Kazayla ilgili soruşturma
Kazayla ilgili olarak Sinanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Kazanın kesin nedeni, yapılacak teknik inceleme ve otopsi sonuçlarının ardından netlik kazanacak. İlk belirlemelere göre, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptığı tahmin ediliyor. Yol ve hava koşullarının kazada etkili olup olmadığı araştırılıyor.
Toplumda büyük üzüntü
Acı haber, çiftin ailesi ve yakın çevresinde büyük üzüntüye neden oldu. Mustafa Yılmaz'ın bir süredir Afyonkarahisar'da görev yaptığı ve mesai çıkışı evine döndüğü öğrenildi. Çiftin komşuları, aileyi sakin ve saygılı bireyler olarak tanımlarken, bu tür bir trajedinin yaşanmasına inanamadıklarını ifade etti. Sosyal medyada da birçok kişi başsağlığı mesajı yayınladı.
Türkiye'de trafik kazaları gerçeği
Türkiye, trafik kazaları konusunda dünya ortalamasının üzerinde bir ölüm oranına sahip. Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, her yıl binlerce kişi trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Alınan önlemlere rağmen, sürücü hataları, yol koşulları ve araç bakım eksiklikleri gibi faktörler kazalara neden olmaya devam ediyor. Bu tür elim olaylar, trafik güvenliği konusunda daha fazla bilinçlenme ve denetim ihtiyacını bir kez daha gündeme getiriyor.
Kazada hayatını kaybeden Mustafa ve Ayşe Yılmaz çiftine Allah'tan rahmet, yaralı bebek Elif Yılmaz'a acil şifalar diliyoruz. Bu acı kayıp, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Trafik kazalarının önlenmesi için herkesin üzerine düşen sorumluluğu alması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.