TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Adıyaman'a doğal gaz müjdesi: İlk kazma Temmuz'da

✍️ TercihHaber 📖 3 dk okuma
Adıyaman'a doğal gaz müjdesi: İlk kazma Temmuz'da

Adıyaman Belediyesi, uzun süredir altyapı ve doğal gaz eksikliği çeken kenar mahalleler için harekete geçti. Belediye Başkanı Aburrahman Tutdere, Siteler Mahallesi'nde başlatılacak doğal gaz çalışmalarının Temmuz ayında fiilen başlayacağını duyurdu. Böylece kentteki birçok vatandaşın özlemle beklediği doğal gaz, ilk kez bu mahalleye ulaşacak.

Kenar mahallelerde altyapı seferberliği

Adıyaman Belediyesi, şehrin dört bir yanında altyapı çalışmalarını hızlandırırken, doğal gaz konusunda da önemli bir adım attı. Başkan Tutdere, yaptığı yazılı açıklamada, Siteler Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların uzun yıllardır doğal gaz talebinde bulunduğunu hatırlattı. Belediyenin ilgili kurumlarla yaptığı görüşmeler sonucunda projenin hayata geçirilmesi için gerekli izinlerin alındığı belirtildi. Çalışmalar kapsamında, mahalleye ana hat döşenecek ve ardından bireysel bağlantılar yapılacak. Yetkililer, ilk etapta 2 bin hanenin doğal gaza kavuşacağını öngörüyor.

Başkan Tutdere: "Vatandaşlarımızın yüzü gülecek"

Belediye Başkanı Aburrahman Tutdere, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Adıyaman'ın gelişmesi için durmadan çalışıyoruz. Siteler Mahallesi'nde doğal gaz çalışmalarına Temmuz ayında başlıyoruz. Vatandaşlarımızın bu hizmete kavuşması için tüm engelleri kaldırdık. Artık onlar da diğer mahalleler gibi doğal gazın konforunu yaşayacak" ifadelerini kullandı. Tutdere, belediyenin diğer mahalleler için de benzer projeleri olduğunu sözlerine ekledi.

Projeyi tamamlama takvimi ve bütçe

İlk kazmanın Temmuz ayında vurulması planlanan projenin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Belediye yetkilileri, çalışmalar için ayrılan bütçenin 15 milyon TL olduğunu açıkladı. Projenin finansmanı, belediye bütçesi ve merkezi hükümetten aktarılacak kaynaklarla karşılanacak. BOTAŞ ile koordinasyon halinde yürütülen çalışmalar kapsamında, hatların döşenmesi ve abone bağlantıları için ihale sürecinin tamamlandığı belirtildi.

Adıyaman'da doğal gaz ağının durumu

Adıyaman, doğal gaz altyapısı açısından Türkiye ortalamasının gerisinde kalıyor. Kent merkezinde doğal gaz kullanım oranı yüzde 40 seviyesinde bulunurken, kenar mahallelerde bu oran oldukça düşük. Siteler Mahallesi'nde başlatılacak çalışma, diğer mahalleler için de örnek teşkil edecek. Belediye, önümüzdeki dönemde Yeni Mahalle, Altınşehir ve TOKİ konutlarında da benzer çalışmalar yapmayı planlıyor.

Vatandaşların talebi karşılık buldu

Siteler Mahallesi sakinleri, uzun yıllardır doğal gaz taleplerini belediyeye iletiyordu. Bölgede yaşayan emekli İbrahim Aydın, "Kışın soba ile ısınmaya çalışıyorduk, hem zahmetli hem de pahalı. Doğal gaz gelmesi bizi çok mutlu edecek" dedi. Bir başka mahalle sakini Fatma Yılmaz ise "Özellikle yaşlılar için soba taşımak çok zor. Bu hizmet sayesinde hayatımız kolaylaşacak" diye konuştu.

Belediyenin diğer projeleri

Adıyaman Belediyesi, doğal gaz çalışmalarının yanı sıra, şehrin dört bir yanında yol, kaldırım, park ve yeşil alan çalışmalarına da devam ediyor. Başkan Tutdere, göreve geldiği günden bu yana altyapı sorunlarına öncelik verdiğini belirtiyor. Belediye, son bir yılda 10 kilometre yol yaparken, 5 yeni parkı hizmete açtı. Doğal gaz projesinin tamamlanmasıyla birlikte Adıyaman'ın, modern kent kimliğine bir adım daha yaklaşması bekleniyor.

Adıyaman'da doğal gaz yatırımları, kentin enerji maliyetlerini düşürmenin yanı sıra çevre kirliliğini de azaltacak. Doğal gazın yaygınlaşmasıyla birlikte hava kalitesinin artması ve vatandaşların daha konforlu bir yaşam sürmesi hedefleniyor. Bu adım, aynı zamanda kentin kalkınmasına da katkı sağlayacak. Uzmanlar, doğal gaz altyapısının tamamlanmasının Adıyaman'ın yatırım çekme potansiyelini artıracağını vurguluyor. Belediye, projeyi zamanında tamamlayarak vatandaşların yüzünü güldürmeyi amaçlıyor.

Etiketler:
Adıyamandoğal gazaltyapıSiteler MahallesiAburrahman Tutdere

İlgili Haberler

CHP'li Arslan'dan Kılıçdaroğlu'nun mektubuna sert yanıt: 'Kurultay şart
Siyaset

CHP'li Arslan'dan Kılıçdaroğlu'nun mektubuna sert yanıt: 'Kurultay şart

8 dk önce

Tulsi Gabbard: Fauci, salgın öncesi Çin'deki Kovid araştırmalarına fon sağladı
Siyaset

Tulsi Gabbard: Fauci, salgın öncesi Çin'deki Kovid araştırmalarına fon sağladı

10 dk önce

Bakan Tekin'den 'Zulüm 1453' diyenlere sert yanıt
Siyaset

Bakan Tekin'den 'Zulüm 1453' diyenlere sert yanıt

10 dk önce

Mahkemeden 'Kılıçlı Yemin' kararı: İhraç edilen komutanlar göreve iade edildi
Siyaset

Mahkemeden 'Kılıçlı Yemin' kararı: İhraç edilen komutanlar göreve iade edildi

20 dk önce