TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Adapazarı'nda Savcı ve Minibüs Şoförü Arasındaki Tartışmada Soruşturma Başlatıldı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Adapazarı'nda Savcı ve Minibüs Şoförü Arasındaki Tartışmada Soruşturma Başlatıldı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, bir Cumhuriyet savcısı ile minibüs şoförü arasında yaşanan tartışma, güvenlik kameralarına yansıdı. Olayla ilgili Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, hem savcı B.Y.Ç. hem de minibüs şoförü S.K. hakkında adli işlem başlattı. Tartışmanın trafikte yol verme meselesi yüzünden çıktığı iddia ediliyor.

Tartışmanın Detayları

Edinilen bilgilere göre, olay Adapazarı ilçesinin yoğun bir caddesinde meydana geldi. Cumhuriyet Savcısı B.Y.Ç.'nin kullandığı otomobil ile S.K. yönetimindeki minibüs arasında, iddiaya göre trafikte yol verme konusunda anlaşmazlık yaşandı. Kısa sürede büyüyen tartışma, tarafların araçlarından inmesiyle fiziksel boyuta ulaştı. Görgü tanıkları, ikilinin birbirlerine bağırarak tepki gösterdiğini ve itişmeler yaşandığını aktardı. Olay yerine gelen polis ekipleri, tarafları sakinleştirerek ifadelerini aldı.

Soruşturma Süreci

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın duyulmasının ardından hemen harekete geçti. Yapılan açıklamada, savcı B.Y.Ç. ve minibüs şoförü S.K. hakkında 'kamu görevlisine hakaret' ve 'kasten yaralama' suçlamalarıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü ve her iki tarafın da ifadesine başvurulduğu ifade edildi. Savcı B.Y.Ç.'nin geçici olarak görevinden alınıp alınmayacağı ise soruşturma sonucunda belli olacak.

Benzer Olaylar ve Yargı Bağımsızlığı

Bu tür olaylar, yargı mensuplarının trafikte yaşanan anlık öfke anlarında nasıl bir tutum sergilemesi gerektiği konusunu gündeme getiriyor. Daha önce de farklı illerde benzer tartışmalar yaşanmış, bazı savcı ve hakimler hakkında disiplin soruşturması açılmıştı. Yargı mensuplarının toplumda örnek teşkil etmesi beklenirken, bu gibi durumlar yargının saygınlığına gölge düşürebiliyor. Ancak bu olayda başsavcılığın hızlı ve tarafsız bir şekilde soruşturma başlatması, hukukun üstünlüğü açısından olumlu karşılandı.

Etiketler:
SakaryaAdapazarısavcıminibüs şoförütartışmasoruşturmatrafik

İlgili Haberler

Hatay'da çöp ateşi oyun parkını küle çevirdi
Gündem

Hatay'da çöp ateşi oyun parkını küle çevirdi

2 dk önce

Vize aracılık firmalarına 6 durdurma kararı
Gündem

Vize aracılık firmalarına 6 durdurma kararı

3 dk önce

Shakira ve Burna Boy'dan Dünya Kupası şarkısı: Azteca coştu
Gündem

Shakira ve Burna Boy'dan Dünya Kupası şarkısı: Azteca coştu

5 dk önce

DEAŞ'a 'insani yardım' kılıfı: 8 şüpheli gözaltında
Gündem

DEAŞ'a 'insani yardım' kılıfı: 8 şüpheli gözaltında

6 dk önce