Adana'nın Sarıçam ilçesinde meydana gelen olayda, suya düşen kızının terliğini almak için Seyhan Baraj Gölü'ne giren 45 yaşındaki baba Hayati Yılmaz boğularak hayatını kaybetti. Olay, öğle saatlerinde Yüreğir Mahallesi yakınlarındaki baraj gölü kıyısında gerçekleşti. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
Olay anı güvenlik kamerasında
Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, ailesiyle birlikte piknik yapmak için bölgeye gelen Hayati Yılmaz'ın, bir süre sonra kızının terliğini suda gördüğü ve terliği almak için suya girdiği anlar yer alıyor. Yılmaz'ın bir anda suya kapıldığı ve çırpınmaya başladığı görülüyor. Çevredekilerin yardım çığlıkları üzerine olay yerine koşan vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Yılmaz'ı sudan çıkararak müdahalede bulundu ancak kurtarılamadı.
Aile ve çevredekiler yasa boğuldu
Olayın ardından bölgeye gelen Yılmaz'ın yakınları sinir krizi geçirdi. Aile fertleri, olay yerinde uzun süre gözyaşı döktü. Hayati Yılmaz'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yetkililer, vatandaşları akarsu, göl ve baraj gibi su birikintilerine yaklaşmamaları konusunda uyardı. Özellikle yaz aylarında artan boğulma vakalarına dikkat çeken uzmanlar, çocukların su kenarlarında asla yalnız bırakılmaması gerektiğini vurguluyor. Bu tür acı olayların yaşanmaması için alınacak en basit tedbirin, can yeleği gibi koruyucu ekipmanlar kullanmak olduğu belirtiliyor.
Benzer vakalar artıyor
Türkiye genelinde son yıllarda baraj, göl ve akarsulardaki boğulma vakalarında artış yaşanıyor. Uzmanlar, suya girmeden önce mutlaka derinlik ve akıntı kontrolü yapılması, bilinmeyen su kütlelerine girilmemesi gerektiğini hatırlatıyor. Ayrıca, çocukların suya düşen eşyalarını almak için kendilerinin suya atlamaması, yetişkinlerden yardım istemeleri konusunda bilinçlendirilmesi gerekiyor. Özellikle ebeveynlerin çocuklarına su güvenliği eğitimi vermesi hayati önem taşıyor.
Hayati Yılmaz'ın cenazesi, memleketi Adana'da toprağa verilecek. Aile, acı kayıplarının yasını tutarken, olay tüm Türkiye'de üzüntüyle karşılandı. Bu tür kazaların önlenmesi için yerel yönetimlerin baraj ve göl kenarlarına uyarı levhaları yerleştirmesi ve cankurtaran bulundurması gerektiği ifade ediliyor.