TH TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

ABB Kadın Danışma Merkezleri 4 ayda 16 bin kadına ulaştı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
ABB Kadın Danışma Merkezleri 4 ayda 16 bin kadına ulaştı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) bünyesinde hizmet veren Kadın Danışma Merkezleri, 2026 yılının ilk dört ayında düzenlediği farkındalık etkinlikleri ve danışmanlık hizmetleriyle 16 binden fazla kadına ulaştı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, merkezler aracılığıyla kadınlara hukuki, psikolojik ve sosyal destek sağlanırken, aynı zamanda çeşitli seminer ve atölye çalışmalarıyla toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilinçlendirme yapıldı.

Danışmanlık ve Farkındalık Çalışmaları

ABB Kadın Danışma Merkezleri, kadınların yaşadığı sorunlara çözüm üretmek ve onları güçlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. 2026'nın ocak-nisan döneminde 16.247 kadına ulaşan merkezler, bu süreçte 2.350 bireysel danışmanlık görüşmesi gerçekleştirdi. Hukuki danışmanlık alanında 780 kadına, psikolojik destek kapsamında ise 540 kadına yardım sağlandı. Ayrıca, 120'den fazla seminer ve atölye çalışması düzenlenerek kadınların iş hayatına katılımı, sağlık hakları ve şiddetle mücadele gibi konularda bilgilendirme yapıldı.

Geniş Kapsamlı Hizmet Ağı

ABB'nin 17 ilçede hizmet veren Kadın Danışma Merkezleri, kadınlara ücretsiz olarak psikolojik, hukuki ve sosyal danışmanlık hizmeti sunuyor. Merkezlerde ayrıca kadınların sosyalleşmesi ve el becerilerini geliştirmesi için çeşitli kurslar da düzenleniyor. Belediye yetkilileri, bu merkezlerin kadınların toplumsal hayatta daha aktif rol almasına katkı sağladığını belirtti. Özellikle kırsal bölgelerde kadınlara yönelik mobil danışma birimleriyle de hizmet verilmesi planlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu çalışmaları, kadınların yaşam kalitesini yükseltmeyi ve toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemeyi hedefliyor. 2026 yılı sonuna kadar 50 bin kadına ulaşma hedefi koyan belediye, bu kapsamda yeni projeler geliştirmeye devam ediyor.

Etiketler:
ABBKadın Danışma MerkezleriAnkarakadın haklarıtoplumsal cinsiyet eşitliği

İlgili Haberler

Oltu'da erkenci kiraz hasadı başladı, ilk mahsul satılamayacak
Siyaset

Oltu'da erkenci kiraz hasadı başladı, ilk mahsul satılamayacak

4 dk önce

CHP'de 'haram araç' krizi: Vekillerin WhatsApp grubunda küfürlü tartışma
Siyaset

CHP'de 'haram araç' krizi: Vekillerin WhatsApp grubunda küfürlü tartışma

19 dk önce

DEVA, Anavatan ve Anahtar Parti’den CHP’ye bayram ziyareti
Siyaset

DEVA, Anavatan ve Anahtar Parti’den CHP’ye bayram ziyareti

19 dk önce

Papa Leo'dan Gazze'ye Ateşkes Çağrısı: 'Siviller Korunmalı
Siyaset

Papa Leo'dan Gazze'ye Ateşkes Çağrısı: 'Siviller Korunmalı

24 dk önce