A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup ilk maçında 6 Eylül 2025 Cumartesi günü Kocaeli Stadyumu'nda Fransa ile karşılaşacak. Ay-yıldızlılar, bu kritik mücadelenin hazırlıklarına bugün Kocaeli'de yaptığı antrenmanla start verdi. Teknik direktör Vincenzo Montella yönetimindeki idmanda 5 futbolcu yer almadı. Milli takım, Fransa karşısında gruptaki ilk puanını veya puanlarını almak için sahaya çıkacak.
İdmana Katılmayan İsimler
Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, antrenmanda 5 futbolcu bulunmadı. Sağlık ekibi tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda bazı oyuncuların tedbir amaçlı olarak takımdan ayrı çalıştığı öğrenildi. Sakatlık veya hastalık nedeniyle idmanda yer almayan futbolcuların durumları yakından takip ediliyor. Teknik heyet, oyuncuların durumunu günlük olarak değerlendirecek ve Fransa maçı öncesi kadroda değişiklik yapma hakkını saklı tutuyor.
Milli takımın kamp kadrosunda yer alan diğer oyuncular ise ısınma hareketlerinin ardından dar alanda pas ve top kapma çalışmaları gerçekleştirdi. Daha sonra taktiksel çalışmalara geçen ay-yıldızlılar, Fransa'nın oyun yapısına yönelik varyasyonlar denedi. Antrenman, yarım sahada yapılan çift kale maçla sona erdi.
Montella'dan Açıklama
Antrenman öncesinde basın mensuplarına konuşan teknik direktör Vincenzo Montella, "Fransa gibi güçlü bir rakibe karşı oynayacağız. Hazırlık sürecimiz kısa ama oyuncularımızın kalitesine güveniyorum. Eksiklerimiz var ancak sahaya çıkan her oyuncu formasının hakkını verecektir" ifadelerini kullandı. Montella, taraftar desteğinin önemine de değinerek, "Kocaeli'de bizi yalnız bırakmayacaklarını biliyoruz. Onların desteğiyle güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz" dedi.
İtalyan çalıştırıcı, ilk maçın gruptaki dengeler açısından belirleyici olabileceğini vurgulayarak, "A Ligi'nde her maç final niteliğinde. Fransa, İzlanda ve Galler gibi zorlu rakiplerle karşılaşacağız. İlk maçta alacağımız sonuç, sonraki maçlar için moral kaynağı olacak" şeklinde konuştu.
Fransa Maçı Öncesi Durum
UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup'ta Türkiye, Fransa, İzlanda ve Galler yer alıyor. Milliler, ilk maçında Fransa'yı konuk ettikten sonra 9 Eylül'de deplasmanda İzlanda ile karşılaşacak. Fransa ise ilk maçına Türkiye deplasmanında çıkacak. Didier Deschamps yönetimindeki Fransa, son dönemde gösterdiği performansla dikkat çekiyor. Ancak milli takım, ev sahibi avantajını kullanarak sürpriz bir sonuç almayı hedefliyor.
Türkiye'nin Fransa ile oynadığı son resmi maçlar genellikle çekişmeli geçti. 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde karşılaşan iki takım, birbirine üstünlük sağlayamamıştı. Bu kez Uluslar Ligi'nde alınacak sonuç, millilerin gruptaki konumunu belirleyecek.
Kocaeli'de Hazırlık Süreci
A Milli Takım, Kocaeli'deki kampını 5 Eylül akşamına kadar sürdürecek. Teknik ekip, eksik oyuncuların durumuna göre taktik planını şekillendirecek. Sakatlığı bulunan futbolcuların iyileşme süreçleri yakından izleniyor. Sağlık ekibi, oyuncuların sahaya dönüşü için yoğun mesai harcıyor.
Kocaeli Stadyumu'nda oynanacak maç öncesi taraftarların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Karşılaşmanın biletlerinin büyük bölümü satıldı. Milli takım, son yıllarda Kocaeli'de oynadığı maçlarda taraftar desteğini arkasına alarak iyi sonuçlar elde etti.
Grup Dengeleri ve Hedefler
UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup'ta Türkiye'nin yanı sıra Fransa, İzlanda ve Galler mücadele edecek. Milliler, grupta ilk iki sırayı alarak A Ligi'nde kalmayı hedefliyor. Fransa maçı, bu hedef doğrultusunda kritik bir adım olarak görülüyor. Teknik direktör Montella, oyuncularına "Her maça final gibi bakmalıyız" mesajı verdi.
Fransa cephesinde ise sakatlıklar ve form durumu merak konusu. Deschamps, Türkiye deplasmanının zorlu geçeceğini kabul ediyor. Yıldız oyuncuların performansı, maçın kaderini belirleyebilir. Ancak Türkiye, genç ve dinamik kadrosuyla sürpriz peşinde.
Kadro ve Muhtemel İlk 11
Milli takımın kadrosunda kaleci Uğurcan Çakır, defansta Merih Demiral, orta sahada Hakan Çalhanoğlu ve hücumda Arda Güler gibi isimler bulunuyor. Sakatlığı bulunan oyuncuların durumu netleştikten sonra ilk 11 şekillenecek. Montella, genç oyunculara da şans vermeyi planlıyor. Özellikle Kenan Yıldız'ın performansı merakla bekleniyor.
Fransa'da ise Mbappé, Griezmann ve Tchouaméni gibi yıldızlar ön planda. Ancak bazı oyuncuların sakatlığı nedeniyle Deschamps'ın nasıl bir kadro sahaya süreceği belirsizliğini koruyor. Yine de Fransa, kağıt üzerinde favori görünüyor.
Maçın Önemi ve Beklentiler
UEFA Uluslar A Ligi, 2026 Dünya Kupası Elemeleri öncesi önemli bir turnuva. Milliler, grupta alacağı sonuçlarla hem sıralama hem de moral açısından avantaj sağlamak istiyor. Fransa maçı, Türkiye'nin A Ligi'ndeki iddiasını ortaya koyması açısından büyük önem taşıyor. Taraftarlar, Kocaeli'de takımlarını desteklemek için stadyumu dolduracak.
Maçın hakemi ve VAR ekibi henüz açıklanmadı. Karşılaşma 6 Eylül Cumartesi günü saat 21.45'te başlayacak. Yayıncı kuruluş, maçı canlı yayınlayacak. Milli takımın kamp kadrosunda yer alan 5 oyuncunun durumu, maç günü netlik kazanacak.