TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Magazin

40 yıllık hasret sona erdi: Ali Baybaş Türkiye’ye döndü

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
40 yıllık hasret sona erdi: Ali Baybaş Türkiye’ye döndü

Suudi Arabistan'da yaşadığı hukuki süreç nedeniyle yaklaşık 40 yıl Türkiye'ye dönemeyen 77 yaşındaki Ali Baybaş'ın vatan hasreti sona erdi. Diplomatik girişimlerin ardından İstanbul'a getirilen Baybaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Baybaş, 1980'lerde Suudi Arabistan'da çalışmaya başlamış ve bir hukuki anlaşmazlık nedeniyle ülkeyi terk edememişti. Yıllar süren çabaların ardından, Türkiye'nin diplomatik girişimleri sonuç verdi ve Baybaş, özgürlüğüne kavuşarak memleketine döndü.

40 Yıllık Hukuki Mücadele

Ali Baybaş, genç yaşında Suudi Arabistan'a giderek inşaat sektöründe çalışmaya başlamıştı. Ancak bir iş anlaşmazlığı nedeniyle hukuki sürece dahil oldu ve bu süreç onlarca yıl sürdü. Baybaş, bu süre boyunca Türkiye'ye dönme hayaliyle yaşadığını ancak her defasında engellerle karşılaştığını belirtti. Ailesiyle sadece telefonla iletişim kurabilen Baybaş, vatan hasretinin tarif edilemez olduğunu söyledi.

Diplomatik Girişimler ve Dönüş

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, yıllar boyunca Baybaş'ın durumuyla yakından ilgilendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan diplomatik girişimler sonucunda, Suudi yetkililerle yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı. Baybaş, özel bir uçakla İstanbul'a getirildi. Havaalanında duygusal anlar yaşayan Baybaş, ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti: "Beni unutmayan herkese minnettarım. Devletime ve milletime sonsuz şükran borçluyum."

Aile Buluşması ve Yeni Başlangıç

Kendisini karşılayan ailesine sarılan Baybaş, gözyaşlarına hakim olamadı. Yaklaşık 40 yıl sonra ilk kez kardeşlerine, yeğenlerine ve eski dostlarına kavuşan Baybaş, bundan sonra Türkiye'de yaşamak istediğini belirtti. Baybaş, "Bundan sonra her anımın kıymetini bileceğim. Allah devletimize zeval vermesin" ifadelerini kullandı. Yetkililer, Baybaş'ın sosyal güvenlik ve sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için gerekli işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

Ali Baybaş'ın dönüşü, yurtdışında benzer durumda olan vatandaşlar için de umut kaynağı oldu. Türkiye'nin diplomatik kabiliyeti ve vatandaşlarına sahip çıkma kararlılığı, bu olayla bir kez daha ortaya kondu. Baybaş'ın hikayesi, vatan özleminin ve devlet desteğinin gücünü simgeliyor. Uzun yıllar süren bir ayrılığın ardından gelen bu kavuşma, Türk toplumunda geniş yankı buldu.

Etiketler:
Ali BaybaşSuudi Arabistanvatan hasretidiplomatik girişimTürkiye'ye dönüş

İlgili Haberler

İzmir 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nden MB Altyapı Şirketine Dava
Magazin

İzmir 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nden MB Altyapı Şirketine Dava

19 dk önce

İstanbul 3. İflas Dairesi’nden Taşınır Satış İlanı
Magazin

İstanbul 3. İflas Dairesi’nden Taşınır Satış İlanı

19 dk önce

MİT'in şehit ajanı Arif Necip Kaskatı'nın fotoğrafı ilk kez yayınlandı
Magazin

MİT'in şehit ajanı Arif Necip Kaskatı'nın fotoğrafı ilk kez yayınlandı

28 dk önce

SOLOTÜRK Karadeniz Ereğli'de nefes kesen gösteri yaptı
Magazin

SOLOTÜRK Karadeniz Ereğli'de nefes kesen gösteri yaptı

44 dk önce