15 Temmuz 2016'daki FETÖ darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit düşen polis memuru Eyyüp Oğuz'un babası Tevfik Oğuz, aradan geçen 10 yıla rağmen acısının ilk günkü gibi taze olduğunu belirtti. Baba Oğuz, "İlkinde telefon çaldı ama açmadı. 15 dakika sonra tekrar aradılar. O an evladımın şehit olduğunu anladım" diyerek o geceyi anlattı.
Evlat Acısı 10 Yıldır Dinmiyor
Tevfik Oğuz, şehit oğlunun anısını yaşatmak için her yıl anma programlarına katıldığını ve mezarını ziyaret ettiğini söyledi. "Oğlum vatanı için canını verdi. Onunla gurur duyuyorum ama her sabah uyandığımda onun olmadığını fark ediyorum. Acı taze, zaman geçtikçe daha da derinleşiyor" ifadelerini kullandı. Baba Oğuz, gençlere de seslenerek, "Vatan sevgisi her şeyin üstündedir. Eyyüp gibi binlerce şehidimiz var. Onların hatırasına sahip çıkın" dedi.
15 Temmuz'un Unutulmaz Kahramanları
Eyyüp Oğuz, darbe girişimi gecesi Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı korurken şehit olan 9 polisten biriydi. O gece tanklar ve silahlarla saldıran darbeci askerlere karşı koyarken hayatını kaybeden Oğuz, şehadetinin ardından binlerce kişi tarafından dualarla anıldı. Ailesi, oğullarının kahramanlığını anlatan kitaplar bastırarak hatırasını yaşatıyor.
15 Temmuz gecesi Türkiye genelinde 251 kişi şehit oldu, 2 binden fazla kişi yaralandı. Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalarda binlerce FETÖ üyesi yargılandı. Şehit aileleri ise her yıl düzenlenen anma törenlerinde kaybettikleri yakınlarını anıyor.
Tevfik Oğuz, devletin şehit ailelerine sahip çıktığını ancak manevi hiçbir şeyin evlat acısını dindiremeyeceğini vurguladı. "Maddi destek güzel ama oğlumu geri getirmiyor. Yine de devletimizden razıyız. Allah devletimize zeval vermesin" şeklinde konuştu.
Baba Oğuz, gençlere tavsiyelerde bulunurken, "Biz vatan için canımızı veririz. Sizler de ülkenize sahip çıkın. FETÖ gibi hain yapılanmalara karşı uyanık olun. Eyyüp'ün şehadeti boşa gitmedi, onun gibi binlerce kahraman var" dedi.
15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü olarak her yıl anılıyor. Şehit aileleri ve gaziler bu özel günde devlet erkânı tarafından ziyaret ediliyor. Tevfik Oğuz da bu yılki anma törenlerinde oğlunun fotoğrafıyla katılacağını belirtti.
10 yıl geçmesine rağmen acısı dinmeyen baba Oğuz, oğlunun en son vedasını da anlattı: "O gece nöbete giderken 'Baba, ben gidiyorum' dedi. Sarıldı, öptü. Keşke daha çok sarılsaydım. Ama şimdi şehit babası olarak gururluyum."