TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

15 Temmuz 10. Yılında Yurt Dışında Anılacak

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
15 Temmuz 10. Yılında Yurt Dışında Anılacak

İletişim Başkanlığı, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin 10. yılı dolayısıyla yurt dışında geniş kapsamlı etkinlikler düzenleyecek. “Milli İrade ve Demokratik Direnç: 10. Yılında 15 Temmuz” temasıyla planlanan programlar, Türkiye'nin demokrasi mücadelesini uluslararası kamuoyuna aktarmayı hedefliyor. Etkinlikler, başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkede düzenlenecek.

Programın İçeriği ve Hedefleri

Başkanlık tarafından hazırlanan etkinlik takviminde paneller, sergiler, belgesel gösterimleri ve anma törenleri yer alıyor. Programların amacı, 15 Temmuz gecesi yaşananları ve Türk halkının darbeye karşı gösterdiği direnci anlatmak. Ayrıca, demokrasi ve milli irade vurgusuyla uluslararası dayanışmayı güçlendirmek hedefleniyor. Etkinliklere yabancı diplomatlar, akademisyenler ve sivil toplum temsilcilerinin katılması bekleniyor.

Küresel Kamuoyuna Mesaj

15 Temmuz, yalnızca Türkiye için değil, demokrasiyle yönetilen tüm ülkeler için bir dönüm noktası oldu. İletişim Başkanlığı yetkilileri, bu özel yıl dönümünde dünyaya, milli iradenin ne kadar güçlü olduğunu göstermek istediklerini belirtiyor. Etkinliklerde, darbe girişiminin başarısız olmasında etkili olan sivil direnişin detayları da paylaşılacak. Özellikle genç nesillere ve yabancı izleyicilere hitap eden içerikler hazırlandı.

İletişim Başkanlığı'nın yurt dışı teşkilatları aracılığıyla koordine edilen programlar, yıl boyunca devam edecek. İlk etkinlik, 15 Temmuz haftasında Washington'da düzenlenecek. Ardından Berlin, Londra, Paris ve Brüksel gibi başkentlerde benzer etkinlikler yapılacak. Ayrıca, dijital platformlarda da 15 Temmuz özel içerikleri yayımlanacak.

Başkanlık, bu etkinliklerle Türkiye'nin demokrasiye bağlılığını ve darbe karşısındaki dimdik duruşunu küresel ölçekte vurgulamayı amaçlıyor. 10 yıl önce yaşananlar, Türk halkının birliği ve beraberliğinin en önemli örneklerinden biri olarak tarihe geçti. Bu programlar, o günün ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için önemli bir fırsat sunuyor.

Etiketler:
15 Temmuzdarbe girişimiİletişim Başkanlığıyurt dışı etkinliklermilli irade

İlgili Haberler

Kastamonu ve Aydın'da orman yangınları: Ekipler seferber oldu
Gündem

Kastamonu ve Aydın'da orman yangınları: Ekipler seferber oldu

10 dk önce

Kastamonu, Aydın ve Muğla'da Orman Yangınları: Bir İlde Müdahale Sürüyor
Gündem

Kastamonu, Aydın ve Muğla'da Orman Yangınları: Bir İlde Müdahale Sürüyor

15 dk önce

LGS Türkiye Birincisi Muhammed'e 500 Bin Lira Ödül
Gündem

LGS Türkiye Birincisi Muhammed'e 500 Bin Lira Ödül

20 dk önce

15 Temmuz'un 10. yılı 10 ülkede anılıyor
Gündem

15 Temmuz'un 10. yılı 10 ülkede anılıyor

30 dk önce