Zeytinburnu'nda bir apartman dairesinin kapı göbek kilidini kırarak içeri giren 3 kadın hırsız, evdeki para ve altın ziynet eşyalarını çaldı. Olay, güvenlik kameralarına saniye saniye yansırken, polis ekiplerinin hızlı çalışması sonucu kısa sürede yakalanan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Hırsızlık anı izleyenleri hayrete düşürürken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Olay Anı ve Güvenlik Kameraları
Edinilen bilgilere göre, olay dün saat 15.30 sıralarında Zeytinburnu ilçesi Gökalp Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 3 kadın şüpheli, boş olduğunu düşündükleri bir dairenin kapısına yanaştı. Kadınlardan biri, yanında getirdiği levyeyi kapının göbek kilidine sokarak zorlamaya başladı. Kısa sürede kilidi kırmayı başaran kadınlar, içeri girdikten sonra hızla eşyaları karıştırdı. Çekmecelerde bulunan 5 bin TL nakit para ve bir miktar altın ziynet eşyasını alarak olay yerinden uzaklaştı.
Olan biteni fark eden komşuların ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Kamera kayıtlarında şüphelilerin eşkâlini belirleyen ekipler, kısa süre içinde 3 kadını yakaladı. Yapılan üst aramasında çalınan para ve altınlar ele geçirildi. Gözaltına alınan kadınlar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Şüpheliler Tutuklandı
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.K., F.A. ve S.K., çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince 'hırsızlık' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin daha önce de benzer suçlardan kayıtlarının olduğu öğrenildi. Olayla ilgili konuşan ev sahibi N.T., 'Evden çıkarken kapıyı kilitlemiştim. Döndüğümde kapının kilidinin kırık olduğunu ve eşyalarımın dağıtılmış olduğunu gördüm. Çok üzgünüm, güvenlik kamerası olmasaydı hırsızlar asla bulunamazdı. Polis ekiplerine çok teşekkür ederim' dedi.
Öte yandan, son dönemde özellikle İstanbul genelinde kapı göbek kilidi kırılarak yapılan hırsızlık olaylarında artış yaşandığı belirtildi. Uzmanlar, vatandaşların kapılarını kilitlerken göbek kilitlerinin yanı sıra ek güvenlik önlemleri almaları konusunda uyarıyor. Çelik kapıların yanı sıra akıllı kilit sistemleri ve güvenlik kameralarının caydırıcı olduğu ifade ediliyor.
Yetkililer, bu tür olaylara karşı vatandaşların şüpheli durumları hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmeleri gerektiğini hatırlattı. Hırsızlık olaylarının önlenmesi için mahalle halkının dayanışmasının önemli olduğu vurgulandı.