YENİ Parti, Artvin ve Burdur illerinde düzenlediği 1. Olağan Kongrelerle il başkanlarını belirledi. Artvin'de Bedrettin Kalın, Burdur'da İsmail Dündar il başkanlığına seçildi. Kongrelerde partililerin yoğun ilgisi dikkat çekerken, yeni başkanlar yerel yönetimlerde iddialı olduklarını vurguladı.
Artvin'de Bedrettin Kalın Güven Tazeledi
YENİ Parti Artvin 1. Olağan Kongresi'nde tek aday olarak seçime giren Bedrettin Kalın, delegelerin oylarıyla il başkanlığına seçildi. Kongrede konuşan Kalın, partinin Artvin'de kısa sürede büyük bir ivme yakaladığını belirterek, "Bu başarı, kadınlarımızın, gençlerimizin ve emektarlarımızın ortak eseridir. Artvin'in en güçlü partisi olacağız" dedi. Kalın, yerel seçimlerde tüm ilçelerde iddialı olduklarını ve halkın teveccühünü kazanacaklarını söyledi.
Kongreye partinin il yönetimi, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Kalın, konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Artvin'in sorunlarını çözmek için buradayız. Kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve tüm emektarlarımızla el ele vererek ilimizi daha iyi bir noktaya taşıyacağız" ifadelerini kullandı.
Burdur'da İsmail Dündar İl Başkanı Seçildi
YENİ Parti Burdur İl Başkanlığı'nın 1. Olağan İl Kongresi'nde İsmail Dündar, il başkanlığına seçildi. Kongrede konuşan Dündar, partinin Burdur'da yeni bir soluk getireceğini belirterek, "Halkımızın sorunlarına çözüm üretmek için var gücümüzle çalışacağız. YENİ Parti, Burdur'da umut olacak" dedi. Dündar, özellikle tarım ve hayvancılıkla geçinen Burdur'da üreticinin yanında olacaklarını vurguladı.
Kongreye partinin Genel Merkez yöneticileri, ilçe başkanları ve delegeler katıldı. Dündar, konuşmasında kadın ve gençlik kollarına önem vereceklerini, partiyi tabandan yukarıya doğru güçlendireceklerini söyledi. Seçim sürecinin ardından yeni yönetim kurulu da belirlendi.
YENİ Parti'nin Yerel Hedefleri
YENİ Parti, son dönemde il teşkilatlanmasını hızlandırarak birçok ilde kongrelerini tamamladı. Artvin ve Burdur kongreleri, partinin yerel seçimlere hazırlık sürecinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Parti yönetimi, özellikle Anadolu'nun farklı bölgelerinde güçlü bir yapılanma hedefliyor. Artvin ve Burdur'da seçilen il başkanları, önümüzdeki dönemde ilçe kongrelerini tamamlayarak yerel seçim çalışmalarına ağırlık verecek.
Siyasi analistler, YENİ Parti'nin bu hamlelerini, yerel seçimlerde etkili olma ve tabanını genişletme çabası olarak yorumluyor. Ancak partinin henüz yeni olması ve seçmen nezdinde tanınırlığının düşük olması, önündeki en büyük zorluklardan biri olarak görülüyor. Yine de il kongrelerine gösterilen ilgi, partinin motivasyonunu artırmış durumda.
Kongrelerin Ardından Mesajlar
Her iki il başkanı da konuşmalarında birlik ve beraberlik mesajı verirken, partilerinin yerel yönetimlerde başarılı olacağına inandıklarını dile getirdi. Bedrettin Kalın, "Artvin'de her kesime dokunacağız. Kadınlarımız, gençlerimiz ve emektarlarımızla birlikte güçlü bir teşkilat kuracağız" derken, İsmail Dündar ise "Burdur'da halkın sesi olacağız. Sorunları yerinde tespit edip çözüm üreteceğiz" şeklinde konuştu.
Kongrelerin sona ermesiyle birlikte YENİ Parti, önümüzdeki süreçte diğer illerde de kongreler düzenlemeye devam edecek. Parti yönetimi, tüm illerde teşkilatlanmayı tamamlayarak yerel seçimlere güçlü bir şekilde girmeyi planlıyor.
Değerlendirme
YENİ Parti'nin Artvin ve Burdur'daki kongreleri, partinin yerel siyasette varlık gösterme çabasının somut adımları olarak öne çıkıyor. Yeni seçilen il başkanlarının deneyimi ve parti içi uyum, önümüzdeki dönemde partinin bölgedeki performansını belirleyecek. Ancak partinin ulusal düzeyde henüz istenen tanınırlığa ulaşamaması, yerel seçimlerde karşılaşacağı en büyük engel olarak duruyor. Yine de kongrelere gösterilen ilgi, parti tabanının heyecanını ve motivasyonunu yansıtması açısından anlamlı.