TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Vize Dolandırıcılığı Operasyonunda Şüphelilerden Gazetecilere Su Şişesi

✍️ TercihHaber 📖 3 dk okuma
Vize Dolandırıcılığı Operasyonunda Şüphelilerden Gazetecilere Su Şişesi

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, vize danışmanlığı adı altında çok sayıda vatandaşı mağdur eden şebeke üyeleri tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adliye çıkışında kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına sinirlenen şüphelilerden biri, elindeki su şişesini gazetecilere fırlattı ve "Adam mı öldürdüler?" diye bağırdı. Olay anı kameralara yansırken, şüphelilerin tepkisi infial yarattı.

Operasyonun Ayrıntıları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, vize başvurularında sahte belge düzenleyerek ve hayali randevular oluşturarak çok sayıda kişiyi dolandırdığı belirlenen şebekeye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Polis ekipleri, şüphelilerin adreslerine yaptıkları baskınlarda çok sayıda sahte pasaport, vize belgesi ve dijital materyal ele geçirdi. Gözaltına alınan 12 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden 8'i "nitelikli dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme heyeti, şüphelilerin tamamının tutuklanmasına karar verdi. Diğer 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüphelilerin Tepkisi

Adliye çıkışında tutuklu olarak cezaevine götürülmek üzere bekleyen şüpheliler, kendilerini görüntüleyen gazetecilere tepki gösterdi. Elleri kelepçeli bir şüpheli, yaklaşık 20 metre uzaktan basın mensuplarına su şişesi fırlattı. Ardından bağırarak, "Sanki adam öldürdüler, sanki birini kesmişler!" dedi. Diğer şüpheliler de gazetecilere hakaret ederek, görüntü almamaları için yüzlerini gizlemeye çalıştı.

Olay sırasında polis ekipleri güvenlik önlemi alırken, şüphelilerin tepkisi cep telefonu kameralarına yansıdı. Görüntülerde, bir şüphelinin "Ben masumum, bu bir yanlışlık" dediği duyuldu. Şüphelilerin avukatları ise müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak, adil bir yargılama süreci beklediklerini söyledi.

Mağdurların Durumu

Dolandırıcılık ağından mağdur olan vatandaşlar, verdikleri paraları geri alamamaktan şikayetçi. Mağdurlardan Ali Yılmaz, "ABD vizesi almak için 15 bin euro ödedim. Telefonlar kapandı, ofisleri de boşaltmışlar. Perişan oldum, hem param hem hayallerim gitti" diye konuştu. Başka bir mağdur Fatma Demir ise "Çalışmak için Almanya'ya gitmek istiyordum, tüm birikimimi verdim" dedi.

Mağdurlar, şüphelilerin cezalandırılmasını isterken, emniyet yetkilileri de benzer dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yetkililer, "Resmi kurumlar dışında vize işlemleri için aracı kullanmayın, para ödemeyin" tavsiyesinde bulundu.

Benzer Suçlar ve Yargı Süreci

Son dönemde vize dolandırıcılığı vakalarının arttığına dikkat çeken hukukçular, bu tür suçların ciddi cezaları olduğunu hatırlattı. Avukat Ayşe Kaya, "Nitelikli dolandırıcılık suçu Türk Ceza Kanunu'nun 158. maddesi kapsamında 3 ila 10 yıl hapis cezası öngörüyor. Sahtecilik ayrıca ceza gerektiriyor. Bu tür şebekelerin yakalanması, mağduriyetlerin önüne geçilmesi açısından önemli" dedi.

Yetkililer, soruşturmanın sürdüğünü ve şüphelilerin adliyede hakim karşısına çıkacağını bildirdi. Yargılama sonucunda suçlu bulunmaları halinde, şüphelilerin kazançlarına el konulması ve mağdurların uğradıkları zararın tazmin edilmesi bekleniyor.

Bu operasyon, sadece suçluların yakalanması açısından değil, aynı zamanda vatandaşların bu tür tuzaklara karşı bilinçlenmesi açısından da önem taşıyor. Resmi makamlar, vize işlemlerinin yalnızca konsolosluklar ve yetkili temsilcilikler aracılığıyla yapılması gerektiğini vurguluyor. Dolandırıcıların genellikle düşük fiyatlı tekliflerle ya da acil işlem vurgusuyla mağdur ettikleri belirtiliyor.

Etiketler:
vize dolandırıcılığıoperasyonİstanbulgazeteci tepkisidolandırıcılık

İlgili Haberler

Fenerbahçeli Çocuğun Forması Zorla Çıkarıldı! Gözaltı Kararı
Gündem

Fenerbahçeli Çocuğun Forması Zorla Çıkarıldı! Gözaltı Kararı

11 dk önce

Kamu Yönetiminde Yeni Dönem: Kritik Atamalar Resmi Gazete'de
Gündem

Kamu Yönetiminde Yeni Dönem: Kritik Atamalar Resmi Gazete'de

22 dk önce

Rusya Japonya'nın Kapısını Kuril Adaları'yla Aralıyor
Gündem

Rusya Japonya'nın Kapısını Kuril Adaları'yla Aralıyor

22 dk önce

Zonguldak’ta Bıçaklı Kavga: 19 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti
Gündem

Zonguldak’ta Bıçaklı Kavga: 19 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti

22 dk önce

Yorumko SPONSORLU
Gerçek insanlar, gerçek yorumlar. Yorum yap, ek gelir elde et — kredilerini hediye çekine çevir.
Google yorumu satın al Yorum yap, kazan
Para kazandıran uygulamalar Evden ek gelir Instagram takipçi satın al Blog
Finans & ödeme kaynakları SPONSORLU
fintech.tr
Türkiye fintech ekosistemi: TCMB/SPK listeleriyle doğrulanmış şirket dizini, 65 terimlik sözlük ve kaynaklı analizler.
Fintech nedir?Şirket diziniSözlük
payments.tr
Ödeme sistemleri rehberi: sanal POS, linkle ödeme, marketplace altyapısı ve ödeme kuruluşu seçimi.
Sanal POSÖdeme kuruluşlarıLinkle ödeme
SEPA.tr
SEPA, IBAN ve euro transfer rehberi: 30'dan fazla ücretsiz araç, banka SEPA desteği ve gerçek maliyet hesabı.
IBAN doğrulamaSEPA mı SWIFT mi?Tüm araçlar
Diğer kaynaklar
nobelimplants.com İNGİLİZCE Dental implant tedavileri hakkında hasta bilgilendirme ve tedavi koordinasyon platformu. allon6.co.uk İNGİLİZCE All-on-6 ve tam çene implant tedavisi: maliyet, uygunluk ve tedavi planlama bilgi kaynağı.
Bu üç site aynı bağımsız yayın ağının parçasıdır ve birbirini tamamlar: sektör verisi, ödeme altyapısı ve Avrupa transferleri. Diğer kaynaklar bilgilendirme amaçlıdır; sağlık içerikleri tıbbi tavsiye yerine geçmez.
O
Offerqo SPONSORLU
Diş klinikleri için teklif platformu — diş bazında tedavi planı, hastanın dilinde markalı teklif, okunma anında bildirim.
30 gün ücretsiz dene Türkçe