A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Venezuela ile oynanan hazırlık maçının ardından A Spor’a özel açıklamalarda bulundu. İtalyan çalıştırıcı, takımdaki sakatlık durumu ve transfer çalışmaları hakkında önemli bilgiler verdi. Montella, milli takımın gelecek planlamasına dair ipuçları paylaşırken, oyuncu performanslarına da değindi.
Sakatlıklar can sıkıcı boyutta
Montella, karşılaşma sonrası sakatlıklarla ilgili olarak, “Maalesef bazı oyuncularımızda sakatlıklar var. Bu durum hepimiz için can sıkıcı. Ancak sağlık ekibimiz titizlikle çalışıyor. Her oyuncunun durumunu yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı. Teknik direktör, sakat oyuncuların takıma dönüş süreleri hakkında net bir tarih vermekten kaçınırken, “Öncelik sağlık, ondan sonra performans” dedi.
Transferde net bir planımız var
Transfer çalışmalarına da değinen Montella, “Kulüplerle sürekli iletişim halindeyiz. Hedeflerimiz doğrultusunda hareket ediyoruz. Transferde net bir planımız var, ancak aceleci davranmayacağız” şeklinde konuştu. İtalyan hocanın, özellikle genç yetenekleri takip ettiği ve A Milli Takım havuzuna yeni isimler kazandırmak istediği öğrenildi.
Venezuela maçında forma giyen bazı oyuncuların performansından memnun kaldığını belirten Montella, “Takım ruhu yüksekti, herkes elinden geleni yaptı. Eksiklerimiz var, bunları gidermek için çalışıyoruz” diye ekledi. A Milli Takım, önümüzdeki dönemde UEFA Uluslar Ligi ve Avrupa Şampiyonası elemelerinde mücadele edecek. Montella’nın bu süreçte takımı daha da güçlendirmek için transferde aktif rol oynayacağı belirtiliyor.
Teknik direktör, taraftarlara da seslenerek “Destekleri için teşekkür ederim. Onların coşkusu bizim için çok değerli. Sahada en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi. A Milli Takım’ın bir sonraki hazırlık maçının tarihi henüz netleşmezken, Montella’nın sakat oyuncuların durumuna göre kadro planlaması yapacağı ifade ediliyor.