TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Spor

Tunus Milli Takımı'nda Sabri Lamouchi dönemi

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Tunus Milli Takımı'nda Sabri Lamouchi dönemi

Tunus Milli Takımı, 2026 Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında oynadığı özel maçta İsveç'e 5-1 mağlup olmasının ardından teknik direktör değişikliğine gitti. Federasyon, maçın hemen ertesinde göreve getirilen Sabri Lamouchi ile yeni bir döneme başladı. 52 yaşındaki Fransız teknik adam, daha önce Katar, Kosta Rika ve Fransa'nın alt yaş kategorilerinde görev yapmıştı.

Lamouchi'nin kariyeri ve Tunus planı

Sabri Lamouchi, futbolculuk kariyerinde Inter, Monaco gibi kulüplerde forma giydikten sonra antrenörlüğe adım attı. 2023 yılında Katar'ın Al-Gharafa takımını çalıştıran Lamouchi, Tunus Milli Takımı ile ilk kez bir ülke takımının başına geçti. Federasyon Başkanı, yaptığı açıklamada, Lamouchi'nin genç oyuncuları geliştirme yeteneğine güvendiklerini belirtti. Yeni teknik direktör, ilk resmi sınavına Eylül ayında Afrika Uluslar Kupası elemelerinde çıkacak. Tunus, önümüzdeki dönemde Dünya Kupası elemelerine de katılacak.

Maçın ardından gelen karar

F Grubu'nda mücadele eden Tunus, İsveç karşısında sergilediği savunma zaafları nedeniyle ağır bir yenilgi aldı. Maçta ilk golü bulan Tunus olsa da, rakibin hızlı ataklarına engel olamayınca sahadan 5-1 mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonuç, teknik direktör Jalel Kadri'nin görevine son verilmesine yol açtı. Federasyon, kısa sürede Lamouchi'yi belirleyerek takımı toparlamayı hedefliyor. Tunus basını, bu değişimin daha önce gündemde olduğunu ancak erken bir mağlubiyetin tetiklediğini yazdı.

Gelecek maçlar ve beklentiler

Tunus, 2023 yılında Afrika Uluslar Kupası'nda ikinci tura yükselmiş ancak çeyrek finalde elenmişti. 2026 Dünya Kupası elemelerinde ise şu ana kadar 2 galibiyet, 1 beraberlikle 7 puan topladı ve grubunda lider durumda. Lamouchi'nin bu performansı artırması bekleniyor. Önümüzdeki maçlarda rakibinin zayıf yönlerini analiz eden Lamouchi, özellikle savunma hattında değişiklik yapacağını açıkladı. Taraftarlar, yeni teknik direktörle birlikte takımın daha organize bir yapıya kavuşacağını umuyor.

Etiketler:
TunusSabri Lamouchimilli takımteknik direktörİsveç

İlgili Haberler

Kayserispor'a FIFA'dan 'Öde-Kaldır' Yasağı
Spor

Kayserispor'a FIFA'dan 'Öde-Kaldır' Yasağı

4 dk önce

İngiltere'de Livramento'nun yerine Chalobah
Spor

İngiltere'de Livramento'nun yerine Chalobah

5 dk önce

Türkiye-Paraguay maçı öncesi 2 sakat
Spor

Türkiye-Paraguay maçı öncesi 2 sakat

6 dk önce

Zeynep Sönmez, Nottingham Açık'ta Fernandez'i Geçerek Tur Atladı
Spor

Zeynep Sönmez, Nottingham Açık'ta Fernandez'i Geçerek Tur Atladı

17 dk önce