TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Tuğba Yavaş davasında savcı beraat talep etti: 'Kasten öldürme' iddiası değişti

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Tuğba Yavaş davasında savcı beraat talep etti: 'Kasten öldürme' iddiası değişti

Çanakkale’de 2021 yılında beşinci kattan düşerek hayatını kaybeden Tuğba Yavaş’ın ölümüyle ilgili davanın bugünkü duruşmasında savcı mütalaasını değiştirdi. İlk duruşmada “eşe karşı kasten öldürme” şüphesiyle yeni soruşturma açılmasını isteyen savcı, bu kez sanığın “intihara yönlendirme” suçundan beraatini talep etti. Aile avukatları karara itiraz edeceklerini açıkladı.

Savcı mütalaasını neden değiştirdi?

Çanakkale 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savcı, önceki mütalaasında olayın “eşe karşı kasten öldürme” olabileceğini belirtmişti. Ancak bugünkü duruşmada savcı, dosyadaki delillerin sanığın Tuğba Yavaş’ı intihara yönlendirdiğine dair yeterli kanıt oluşturmadığını ileri sürdü. Savcı, “Sanığın üzerine atılı suçu işlediğine dair somut delil bulunamadığından beraat talep ediyorum” dedi.

Ailenin tepkisi ve beklentiler

Tuğba Yavaş’ın ailesi adliye önünde basın açıklaması yaparak karara tepki gösterdi. Anne Şükran Yavaş, “Kızım defalarca şiddet gördü, boşanmak istedi. Sonunda ölü bulundu. Adalet yerini bulsun istiyoruz” dedi. Aile avukatı ise savcının mütalaasını “hukuka aykırı” olarak nitelendirdi ve mahkemeden yeni bir bilirkişi raporu talep ettiklerini söyledi.

Davanın arka planı

Tuğba Yavaş, 2021 yılı Mart ayında Çanakkale’de yaşadığı apartmanın beşinci katından düşerek ölmüştü. Olayın ardından eşi M.Y. gözaltına alınmış ancak serbest bırakılmıştı. Savcılık ilk soruşturmada ölümü intihar olarak raporlasa da, ailenin itirazı üzerine dosya yeniden incelenmişti. Özellikle Tuğba Yavaş’ın aile içi şiddet gördüğü yönündeki iddialar ve boşanma aşamasında olduğu bilgisi dosyaya eklenmişti. Mahkeme süreci bir yıldan uzun süredir devam ediyor.

Tuğba Yavaş davası, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri konusunda kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Kadın örgütleri, benzer davalarda sıklıkla faillerin cezasız kaldığını belirterek yargı sürecini yakından takip ediyor. Duruşma, ertelenerek ileri bir tarihe bırakıldı. Aile, bir sonraki duruşmada adaletin yerini bulacağına inandığını ifade etti.

Bu dava, Türkiye’de kadın cinayetlerinde yargı sürecinin ne kadar karmaşık olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Savcılığın önceki ve sonraki mütalaaları arasındaki bu keskin fark, kamuoyunda adalet sistemine güveni sarsarken, ailenin mücadelesi ise sürüyor.

Etiketler:
tugba-yavascinayetsavci-beraat-talepcanakkaleyargi

İlgili Haberler

Bursa'da mangal ateşine düşen 2 yaşındaki Emral yaralandı
Gündem

Bursa'da mangal ateşine düşen 2 yaşındaki Emral yaralandı

2 dk önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan Patrik Maşalyan'ı Kabul Etti
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Patrik Maşalyan'ı Kabul Etti

4 dk önce

Bakırköy'de ünlülere uyuşturucu soruşturması: 10 kişinin testi pozitif
Gündem

Bakırköy'de ünlülere uyuşturucu soruşturması: 10 kişinin testi pozitif

10 dk önce

Mabel Matiz ve 8 Ünlü İsim Uyuşturucu Soruşturmasında Serbest Kaldı
Gündem

Mabel Matiz ve 8 Ünlü İsim Uyuşturucu Soruşturmasında Serbest Kaldı

14 dk önce