TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, eski vekil Öztaylan'ın cenazesine katıldı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
TBMM Başkanı Kurtulmuş, eski vekil Öztaylan'ın cenazesine katıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, vefat eden 19, 23 ve 24. Dönem Balıkesir Milletvekili ve eski Bandırma Belediye Başkanı Mehmet Cemal Öztaylan'ın cenaze törenine katıldı. Kurtulmuş, Öztaylan'ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, merhumun siyasi hayatı boyunca Balıkesir ve Bandırma'ya önemli hizmetlerde bulunduğunu vurguladı.

Cenaze töreni Bandırma'da düzenlendi

Mehmet Cemal Öztaylan için düzenlenen cenaze töreni, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde gerçekleştirildi. Törene TBMM Başkanı Kurtulmuş'un yanı sıra çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Öztaylan'ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Bandırma Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Törende yapılan konuşmalarda, Öztaylan'ın dürüst ve çalışkan kişiliği ön plana çıkarılırken, vefatının siyasi camiada derin üzüntü yarattığı ifade edildi.

Öztaylan'ın siyasi kariyeri

Mehmet Cemal Öztaylan, 1999-2004 yılları arasında Bandırma Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 19., 23. ve 24. dönemlerde Balıkesir Milletvekili olarak görev üstlendi. Öztaylan, meclis çalışmalarında özellikle yerel yönetimler, tarım ve kırsal kalkınma konularındaki katkılarıyla tanınıyordu. Siyasi hayatı boyunca parti içinde saygın bir yere sahip olan Öztaylan, aynı zamanda çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol almıştı.

TBMM Başkanı'ndan taziye mesajı

Tören sonrası bir açıklama yapan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Merhum Mehmet Cemal Öztaylan, milletimizin yetiştirdiği değerli siyaset adamlarından biriydi. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Onun hizmetleri unutulmayacaktır" dedi. Kurtulmuş, Öztaylan'ın vefatının ardından TBMM'de bir anma etkinliği düzenlenebileceğini de sözlerine ekledi.

Siyasi camiadan taziye yağmuru

Öztaylan'ın vefatının ardından birçok siyasi parti ve kurum taziye mesajı yayımladı. AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti'den yapılan açıklamalarda, Öztaylan'ın siyasi hayatı boyunca sergilediği uzlaştırıcı tavır ve çalışkanlığı vurgulandı. Ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Bandırma Belediyesi de taziye mesajları yayımlayarak, merhumun belediyecilik alanındaki deneyimlerinin önemine dikkat çekti. Öztaylan'ın vefatı, sadece Balıkesir'de değil, ülke genelinde siyaset camiasında üzüntüyle karşılandı.

Mehmet Cemal Öztaylan'ın siyasi mirası, özellikle yerel yönetim anlayışı ve milletvekilliği döneminde hayata geçirdiği projelerle yaşamaya devam edecek. Onun anısına Bandırma'da bir kültür merkezi veya park yapılması konusunda yerel yönetimlerin çalışma başlattığı öğrenildi. Vefatı, Türk siyasetinde önemli bir boşluk yaratırken, kendisiyle anılan değerler yeni nesillere aktarılacak.

Etiketler:
numan kurtulmuşmehmet cemal öztaylancenaze törenibalıkesirbandırmatbmmsiyasetvefat

İlgili Haberler

Suudi Arabistan'da 40 yıldır mahsur kalan Ali Baybaş Türkiye'ye dönüş yolunda
Siyaset

Suudi Arabistan'da 40 yıldır mahsur kalan Ali Baybaş Türkiye'ye dönüş yolunda

15 dk önce

Çay, salam ve sucukta taklit tağşiş: Bakanlık 15 yeni marka daha açıkladı
Siyaset

Çay, salam ve sucukta taklit tağşiş: Bakanlık 15 yeni marka daha açıkladı

25 dk önce

Namık Tan: Diplomatik başarı stratejik sonuçlarla ölçülür
Siyaset

Namık Tan: Diplomatik başarı stratejik sonuçlarla ölçülür

25 dk önce

CHP Genel Merkezi'nde tadilat sırasında biber gazı yeniden yayıldı
Siyaset

CHP Genel Merkezi'nde tadilat sırasında biber gazı yeniden yayıldı

30 dk önce