Sivas'ta bir inşaat işçisi, eline aldığı baltayla önce aynı şantiyede çalışan iki meslektaşına, ardından otobüs durağında bekleyen bir kişiye saldırdı. Olay, kent merkezinde bir inşaatın önünde meydana geldi. Saldırgan olay yerinden kaçarken, polis ekipleri kısa sürede şüpheliyi yakaladı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis olayla ilgili geniş çaplı bir inceleme başlattı.
Olayın detayları
İddiaya göre, inşaat işçisi Y.K. (35), sabah saatlerinde çalıştığı inşaatta mesai arkadaşları M.A. (42) ve A.K. (38) ile tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede büyüyünce Y.K., eline geçirdiği baltayla önce M.A.'ya, ardından A.K.'ye vurdu. Saldırgan daha sonra inşaatın önünden geçen ve otobüs durağında bekleyen E.Ö.'ye (55) de saldırdı. Olayı gören diğer işçiler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.
Şüpheli yakalandı
Olayın ardından kaçan Y.K., polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelinin ifadesinde pişman olduğunu söylediği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. Yaralılardan M.A.'nın başına darbe aldığı ve durumunun ciddi olduğu, diğer iki yaralının ise sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Bazı çevreler, saldırının iş yerindeki anlaşmazlıklardan kaynaklanmış olabileceğini düşünüyor. Uzmanlara göre, iş yerinde stres yönetimi ve iletişim eksikliği bu tür olayları tetikleyebiliyor. Sivas Valiliği olayla ilgili bir açıklama yaparak, “Olayı şiddetle kınıyoruz. Gerekli hukuki süreç titizlikle yürütülecektir.” dedi.