Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, dünyaca ünlü yıldız Mohamed Salah transferine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Adalı, Liverpool forması giyen Mısırlı futbolcuyla prensip anlaşmasına vardıklarını ancak menajerinin son anda şartları değiştirdiğini itiraf etti. Siyah-beyazlı taraftarları heyecanlandıran bu gelişme, transfer dönemine damga vuracak nitelikte.
Prensip anlaşması menajer engeline takıldı
Serdal Adalı, katıldığı bir televizyon programında Salah transferiyle ilgili ilk kez detaylı bilgi verdi. Adalı, "Mohamed Salah ile her konuda anlaştık. Oyuncu Beşiktaş forması giymeye sıcak bakıyordu. Ancak menajeri son anda rakamı yukarı çekti. Biz de bu değişikliği kabul etmedik" ifadelerini kullandı. Beşiktaş Başkanı, transferin gerçekleşmemesinin tek sebebinin menajerin tutumu olduğunu vurguladı.
Taraftar umutlu, yönetim temkinli
Siyah-beyazlı taraftarlar, Salah'ın İstanbul'a gelme ihtimalini heyecanla karşılarken yönetim daha temkinli bir tutum sergiliyor. Adalı, "Salah dünya çapında bir yıldız. Onu kadromuza katmak isteriz ancak kulübümüzün mali disiplininden ödün vermeyiz" diyerek transferin zorluğuna dikkat çekti. Beşiktaş'ın yıllık bütçesi ve UEFA kriterleri göz önüne alındığında, Salah gibi bir oyuncunun maaşının karşılanması ciddi bir mali yük oluşturuyor. Adalı, "Menajer rakamı değiştirmeseydi, belki de Beşiktaş tarihinin en büyük transferine imza atacaktık" sözleriyle hayal kırıklığını gizlemedi.
Salah'ın kariyeri ve Beşiktaş'a uyumu
Mohamed Salah, Liverpool'da geçirdiği 7 sezonda 300'ün üzerinde gol atarak kulüp tarihine geçti. Premier Lig'de üç kez gol kralı olan Mısırlı forvet, 2019'da Şampiyonlar Ligi'ni kazanan kadroda yer aldı. Hızı, bitiriciliği ve oyun zekasıyla tanınan Salah, Beşiktaş'ın hücum hattına büyük katkı sağlayabilirdi. Ancak 32 yaşındaki oyuncunun yıllık 20 milyon euroyu aşan maaşı, Süper Lig takımları için oldukça yüksek. Beşiktaş yönetimi, transferde temkinli adımlar atarken taraftarlar sosyal medyada "Salah'ı getir" kampanyaları başlattı.
Serdal Adalı'nın bu itirafı, Beşiktaş'ın transferde ne kadar ileri gittiğini gösteriyor. Ancak menajer oyunu bozunca transfer rafa kalktı. Siyah-beyazlılar, ocak ayında yeni bir hamle yapabilir mi? Önümüzdeki günlerde bu sorunun yanıtı netleşecek.