TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Savcı şifreleriyle UYAP'a girip FETÖ dosyalarını kapatan zabıt katibine hapis cezası

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Savcı şifreleriyle UYAP'a girip FETÖ dosyalarını kapatan zabıt katibine hapis cezası

Ankara Adliyesi'nde görevli zabıt katibi Ahmet Yılmaz'ın, kendisi ve savcılara ait şifrelerle Ulusal Yargı Ağı Sistemi'ne (UYAP) girerek FETÖ soruşturma dosyalarını kapattığı iddiasıyla yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme, aralarında Yılmaz'ın da bulunduğu 15 sanığa 3 yıldan 12 yıla kadar değişen hapis cezaları verdi. Dava, FETÖ'nün yargıdaki yapılanmasına yönelik soruşturmalar kapsamında büyük önem taşıyor.

Davanın detayları

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, zabıt katibi Ahmet Yılmaz'ın 2016-2017 yılları arasında, görevi sırasında eriştiği savcı şifrelerini kullanarak UYAP üzerinden FETÖ soruşturmalarına ilişkin 23 dosyayı kapattığı belirtildi. Yılmaz'ın, bu işlemleri yaparken başka adliye personeliyle de iş birliği içinde olduğu tespit edildi. Sanıklar, 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlamalarıyla yargılandı. Mahkeme heyeti, Yılmaz'ı 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 12 yıl, diğer suçlardan da toplam 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklara ise 3 yıl 1 ay 15 günden 10 yıla kadar değişen hapis cezaları verildi.

Bağlam ve arka plan

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından, örgütün yargıdaki yapılanmasına yönelik geniş çaplı soruşturmalar başlatılmıştı. Bu kapsamda, adliye çalışanları arasında örgütle bağlantılı olduğu iddia edilen kişilere yönelik davalar açılmıştı. Ankara Adliyesi'ndeki bu dava, örgütün dosya kapatma yöntemiyle soruşturmaları engellemeye çalıştığını ortaya koyması açısından önemli. UYAP sistemine yetkisiz erişimlerin tespiti üzerine başlatılan soruşturma, adliyedeki güvenlik açıklarını da gündeme getirmişti. Dava, yargı mensuplarının şifre güvenliği konusunda daha dikkatli olması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Etiketler:
FETÖUYAPAnkara Adliyesizabıt katibidavaterör örgütühapis cezası

İlgili Haberler

ÖSYM’den okul birincisi adaylara YKS uyarısı: Bugün son gün
Gündem

ÖSYM’den okul birincisi adaylara YKS uyarısı: Bugün son gün

34 dk önce

2027 Hac Kura Sonuçları Açıklandı: e-Devlet'ten Sorgulama Başladı
Gündem

2027 Hac Kura Sonuçları Açıklandı: e-Devlet'ten Sorgulama Başladı

44 dk önce

Ankara'da Eğitim Helikopteri Düştü: 1 Ölü, 2 Yaralı
Gündem

Ankara'da Eğitim Helikopteri Düştü: 1 Ölü, 2 Yaralı

49 dk önce

Avcılar'da Vana Patladı, Daireyi Su Bastı: Kovalarla Tahliye
Gündem

Avcılar'da Vana Patladı, Daireyi Su Bastı: Kovalarla Tahliye

50 dk önce