Sarıyer ilçesinde meydana gelen ilginç bir trafik kazasında, fren yerine gaza bastığı iddia edilen bir sürücü, otomobiliyle denize düştü. Olay, sabah saatlerinde Büyükdere Sahil Yolu'nda yaşandı. Sürücü, aracın kontrolünü kaybederek denize uçtu ve kendi imkanlarıyla kurtulmayı başardı.
Olay anı ve kurtarma çalışmaları
Edinilen bilgilere göre, 34 AB 1234 plakalı otomobilin sürücüsü Mehmet Y., aracını park etmek istediği sırada fren pedalı yerine gaza bastı. Ani hızlanan araç, önce kaldırıma çıktı, ardından deniz kenarındaki demir korkulukları aşarak Boğaz'ın soğuk sularına gömüldü. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ancak sürücü, araç suya gömülmeden önce camı kırarak kendini dışarı atmayı başardı ve kıyıya yüzerek çıktı.
Kazanın ardından
Hafif sıyrıklarla kurtulan sürücü, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen sürücünün, ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüleceği belirtildi. Araç ise dalgıçlar tarafından çıkarılmaya çalışılıyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Uzmanlardan uyarı
Trafik güvenliği uzmanları, özellikle park manevraları sırasında sürücülerin dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. Fren ve gaz pedalının karıştırılması, özellikle otomatik vitesli araçlarda sıkça karşılaşılan bir durum. Uzmanlar, sürücülerin ayaklarını pedallardan çekmeden önce aracın tamamen durduğundan emin olmasını tavsiye ediyor.
Bu tür kazaların önlenmesi için sürücü eğitimlerinde daha fazla pratik yapılması ve özellikle yeni sürücülerin otomatik vitesli araçlarla alıştırma yapması öneriliyor. Ayrıca, araçlarda fren ve gaz pedalı arasındaki mesafenin ergonomik olarak düzenlenmesi de hata payını azaltabilir. Sarıyer'de yaşanan bu olay, bir kez daha trafikte dikkatin önemini gözler önüne serdi.