İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde bulunan bir demirci dükkanında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yunus Emre Mahallesi'ndeki olay yerine kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yangını büyümeden söndürdü. Yangında can kaybı yaşanmazken, dükkanda maddi hasar oluştu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yangın Anında Büyük Panik
Yangın, Sancaktepe'nin yoğun işlek caddelerinden birindeki demirci dükkanında, sabah saatlerinde meydana geldi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Dumanların yükseldiğini gören mahalle sakinleri büyük panik yaşadı. İtfaiye ekipleri, alevlerin bitişikteki iş yerlerine sıçramaması için yoğun çaba gösterdi. Edinilen bilgiye göre, yangında kaynak yapımı sırasında kullanılan oksijen tüpünün patlaması sonucu çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
Olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri yangına yaklaşık yarım saatte müdahale etti. Soğutma çalışmalarının ardından dükkandaki eşyalar kullanılamaz hale geldi. Demirci dükkanının sahibi, olay sırasında dükkanda olmadığını ve yangını haber alınca geldiğini söyledi. Büyük üzüntü yaşayan esnaf, "Dükkanımda yangın çıktığını duyunca koşarak geldim. İyi ki can kaybı yok. Her şeyimiz yanmış" dedi.
İtfaiye Hızlı Müdahale Etti
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, ihbarın ardından 3 itfaiye aracı ve 10 personel ile olay yerine sevk edildi. Alevlere kısa sürede müdahale edilmesi, yangının büyümesini önledi. Yetkililer, yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için incelemelerin sürdüğünü belirtti. Ayrıca, benzer olayların yaşanmaması için özellikle iş yerlerinde yangın güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğine dikkat çekildi.
Mahalle sakinleri, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde daha büyük bir felaketin önlendiğini ifade etti. Bir vatandaş, "Sabah korkunç bir sesle uyandık. Dışarı çıktığımızda dumanlar her yeri kaplamıştı. İtfaiye ekipleri çok hızlı geldi, sağ olsunlar" şeklinde konuştu.
Yangın Güvenliği Uyarısı
Uzmanlar, özellikle kaynak ve demir işleriyle uğraşan iş yerlerinde yangın riskinin yüksek olduğunu belirterek, gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasının önemine vurgu yapıyor. İş yerlerinde yangın tüpü bulundurulması, elektrik tesisatlarının düzenli olarak kontrol ettirilmesi ve çalışanların yangın anında nasıl davranması gerektiği konusunda eğitilmesi gerektiğini hatırlatıyor. Ayrıca, iş yerlerinde sigara izmaritlerinin söndürülmeden çöpe atılmaması, yağ ve kimyasal madde gibi yanıcı maddelerin uygun koşullarda saklanması gerektiğini söylüyor. Yangınların büyük çoğunluğunun ihmal sonucu çıktığı düşünüldüğünde, alınacak basit önlemlerin can ve mal kaybını önlemede ne kadar etkili olabileceği görülüyor.
Bölgedeki esnaflar, demirci dükkanında çıkan yangının ardından birbirlerini dikkatli olmaları konusunda uyarırken, yetkililerin de olayın ardından denetimleri artırması bekleniyor. Sancaktepe'de yaşanan bu yangın, iş yeri güvenliğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.