TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Spor

Samsunspor Başkanı Yıldırım: Hakem hataları Avrupa yolunu kapattı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Samsunspor Başkanı Yıldırım: Hakem hataları Avrupa yolunu kapattı

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, geçen sezon Süper Ligi 5. sırada tamamlamayı hedeflediklerini, ancak hakem hataları nedeniyle Avrupa kupalarına katılamadıklarını iddia etti. Yıldırım, kulübün resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, takımın performansına ve hedeflerine vurgu yaparken, hakem kararlarının sezon boyunca takımın aleyhine işlediğini öne sürdü. Samsunspor'un geçen sezonu 6. sırada tamamladığını hatırlatan Yıldırım, 'Hedefimiz 5.'likti, ancak hakem hataları buna izin vermedi. Avrupa hayalimiz ertelemek zorunda kaldı' dedi.

Hakem hatalarıyla mücadele

Yıldırım, Süper Lig'deki hakem hatalarının sadece Samsunspor'u değil, birçok takımı etkilediğini belirtti. Özellikle kritik haftalarda yapılan yanlış kararların puan cetvelini doğrudan etkilediğini söyleyen başkan, 'Federasyon ve MHK'nın bu konuda daha dikkatli olması gerek. Geçen sezon en az 10 puanımızı hakem hatalarından dolayı kaybettik. Bu puanlar bizi Avrupa'ya taşırdı' ifadelerini kullandı. Samsunspor'un ligin ikinci yarısında gösterdiği çıkışın da hakem hatalarıyla sekteye uğradığını vurgulayan Yıldırım, takımının sahada gösterdiği mücadeleden gurur duyduğunu ancak adil olmayan yönetim kararlarıyla karşılaştıklarını söyledi.

Gelecek sezon hedefleri

Yüksel Yıldırım, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına hız verdiklerini ve kadroyu daha da güçlendirmek istediklerini açıkladı. 'Bu sezon hedefimiz yine Avrupa. İnşallah bu kez hakem hataları olmaz ve emeğimizin karşılığını alırız' diyen Yıldırım, taraftarlara da sabır çağrısı yaptı. Samsunspor'un altyapısına yatırım yapmaya devam edeceklerini belirten başkan, genç oyuncuların A takıma kazandırılması için çalıştıklarını da sözlerine ekledi. Takımın sezon öncesi kamp programını açıklayan Yıldırım, hazırlık maçları ve turnuvalarla takımın form tutacağını umduğunu ifade etti.

Türk futbolunda hakem tartışmaları

Hakem hataları, son yıllarda Türk futbolunun en çok tartışılan konuları arasında yer alıyor. Süper Lig'de VAR sisteminin uygulamaya girmesine rağmen hatalı kararların önüne geçilememesi, kulüplerin tepkisine neden oluyor. Samsunspor'un bu açıklaması, diğer kulüplerin de benzer şikayetlerini yeniden gündeme taşıyabilir. Türkiye Futbol Federasyonu, hakem hatalarını minimize etmek için eğitim programları ve teknolojik iyileştirmeler yapsa da, tartışmaların sona ermediği görülüyor. Samsunspor Başkanı'nın bu çıkışı, sezon başında yapılacak olan MHK değişiklikleri öncesinde bir uyarı niteliği taşıyor.

Etiketler:
SamsunsporYüksel Yıldırımhakem hatalarıSüper LigAvrupa kupaları

İlgili Haberler

Aziz Yıldırım Fenerbahçe Başkanlığına Yeniden Seçildi
Spor

Aziz Yıldırım Fenerbahçe Başkanlığına Yeniden Seçildi

2 dk önce

Aziz Yıldırım yeniden Fenerbahçe Başkanı seçildi
Spor

Aziz Yıldırım yeniden Fenerbahçe Başkanı seçildi

21 dk önce

Fenerbahçe'de tarihi kongre sonuçlandı: Aziz Yıldırım yeniden başkan
Spor

Fenerbahçe'de tarihi kongre sonuçlandı: Aziz Yıldırım yeniden başkan

37 dk önce

Aziz Yıldırım yeniden Fenerbahçe Başkanı seçildi
Spor

Aziz Yıldırım yeniden Fenerbahçe Başkanı seçildi

37 dk önce