İstanbul Kağıthane'de saç kesimini beğenmeyen 22 yaşındaki Muhammed Sencer T., kendisini tıraş eden berber Erhan Z.'yi günlerce takip ederek dükkanının önünde bacağından bıçakladı. Olay, Kağıthane ilçesi Yeni Mahalle'de bulunan bir berber dükkanının önünde meydana geldi. Şüpheli, polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.
Takıntılı takip günlerce sürdü
Edinilen bilgilere göre, Muhammed Sencer T., bir hafta önce gittiği berberde saç kesimini beğenmedi. Durumu takıntı haline getiren şüpheli, berber Erhan Z.'yi takip etmeye başladı. Günlerce berberin iş çıkış saatlerini ve rutinini izleyen şüpheli, nihayet olay günü berber dükkanının karşısındaki restorana gelerek saatlerce bekledi.
Restorandan ayrılan şüpheli, berber dükkanının önüne giderek Erhan Z.'yi bacağından bıçakladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı berber, ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Şüpheli ise olay yerinden kaçmaya çalışırken polis ekiplerince yakalandı.
Şüpheli tutuklandı
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Muhammed Sencer T., 'kasten yaralama' suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Berber Erhan Z.'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. Polis, şüphelinin daha önce herhangi bir suç kaydı olup olmadığını da araştırıyor.
Psikolojik boyut ve sosyal medya etkisi
Uzmanlar, bu tür takıntılı davranışların altında psikolojik rahatsızlıkların yatabileceğine dikkat çekiyor. Saç kesimi gibi gündelik bir durumdan kaynaklanan bu aşırı tepki, bireyde öfke kontrolü sorunu veya obsesif kompulsif bozukluk belirtileri olarak değerlendirilebilir. Sosyal medyada hızla yayılan olay, benzer durumlarda vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini bir kez daha gösterdi.