Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında sahasında Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti. Papara Park'ta oynanan mücadelede bordo-mavililer, Enis Bardhi'nin 45+2. dakikada penaltıdan attığı golle ilk yarıyı önde kapattı. İkinci yarıda ise Trezeguet, 78. dakikada skoru belirledi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Trabzonspor teknik direktörü Thomas Reis, galibiyetin kırılma anını ve maçın genel gidişatını değerlendirdi.
Reis: "Kırılma anı ilk yarının son anlarıydı"
Thomas Reis, maçın kırılma anının ilk yarının uzatma dakikalarında kazanılan penaltı olduğunu belirtti. "İlk yarıda dengeli bir oyun vardı. Ancak 45+2'de kazandığımız penaltı, maçın seyrini değiştirdi. O golle soyunma odasına önde gitmek, ikinci yarı için bize büyük bir moral ve özgüven sağladı. Rakip de bu golden sonra psikolojik olarak geri düştü. İkinci yarıda oyunu kontrol ettik ve ikinci golü bulduk" dedi. Alman teknik adam, takımının disiplinli oyunundan da övgüyle söz etti.
Reis, "Oyuncularım sahada ne istediğimizi çok iyi uyguladı. Savunmada sağlam durduk, hücumda etkili olduk. Beşiktaş gibi güçlü bir takıma karşı temiz bir galibiyet almak önemli. Bu galibiyet, takımın karakterini gösteriyor" ifadelerini kullandı.
Maçın öne çıkan istatistikleri
Karşılaşmada Trabzonspor, topla oynama oranında yüzde 52'lik bir üstünlük sağladı. Bordo-mavililer, 14 şut çekerken bunların 6'sı isabetli oldu. Beşiktaş ise 10 şutla rakip kaleyi yokladı ancak golle buluşamadı. Trabzonspor'un savunma direnci, özellikle ikinci yarıda Beşiktaş'ın baskısını kırmada etkili oldu. Enis Bardhi, penaltı golünün yanı sıra orta sahada gösterdiği performansla dikkat çekti. Trezeguet ise ikinci yarıda oyuna girerek skoru belirleyen isim oldu.
Bu sonuçla Trabzonspor, puanını 49'a yükseltti ve ligde üst sıralardaki iddiasını sürdürdü. Beşiktaş ise 44 puanda kaldı ve Avrupa kupaları hedefi için önemli bir kayıp yaşadı.
Reis'in geleceği ve takım hedefleri
Thomas Reis, sezon başından bu yana Trabzonspor'un başında istikrarlı bir performans sergiliyor. Alman teknik adam, genç oyunculara verdiği şans ve takıma kazandırdığı mücadeleci kimlikle taraftarın güvenini kazandı. Galibiyetin ardından konuşan Reis, "Sezon sonuna kadar her maça final gibi hazırlanacağız. Hedefimiz ligde en üst sıraya tırmanmak ve Avrupa'da başarılı olmak. Bu galibiyet, önümüzdeki zorlu fikstür için bize güç verdi" diye konuştu.
Trabzonspor, önümüzdeki hafta deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak. Beşiktaş ise evinde Konyaspor'u ağırlayacak.
Bağlam: Süper Lig'de zirve yarışı kızışıyor
Trendyol Süper Lig'de 28. hafta sonuçları, zirve yarışının ne kadar çekişmeli geçtiğini bir kez daha gösterdi. Trabzonspor'un Beşiktaş'ı yenmesi, ilk dört sıradaki takımlar arasındaki puan farkının daha da azalmasına neden oldu. Lider Galatasaray'ın da puan kaybettiği haftada, bordo-mavililer umutlandı. Thomas Reis'in öğrencileri, kalan haftalarda rakiplerinin hata yapmasını bekleyecek. Öte yandan Beşiktaş cephesinde ise teknik direktör değişikliği sonrası yaşanan istikrarsızlık devam ediyor. Siyah-beyazlılar, bu yenilgiyle birlikte şampiyonluk yarışında ağır bir yara aldı. Futbol yorumcuları, Trabzonspor'un bu galibiyetle moral kazandığını ve Avrupa kupaları için güçlü bir aday olduğunu belirtiyor. Ancak önümüzdeki haftalarda oynanacak derbi ve zorlu deplasmanlar, kaderi belirleyecek. Reis'in açıklamaları, takım içindeki birlik ve beraberliğin bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Trabzonspor camiası, teknik direktörünün maç sonu analizlerini ve rakip taktiklerine karşı geliştirdiği çözümleri takdirle karşılıyor. Bu galibiyet, aynı zamanda bordo-mavili taraftarların da yüzünü güldürdü.