TH TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Rapor isteyen hastaya yumruk: Yüzde 30 görme kaybı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Rapor isteyen hastaya yumruk: Yüzde 30 görme kaybı

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde bir hastanenin acil servisinde yaşanan olayda, rapor talebinde bulunan hasta Mustafa Kuşkonmaz'a (31) yumruk attığı iddia edilen doktor Furkan V. (33) hakkında 'Basit yaralama' suçundan kamu davası açıldı. Şikayetçi Kuşkonmaz'ın sol gözünde yüzde 30 görme kaybı oluştuğu öğrenildi.

Olayın Detayları

İddiaya göre, 15 Ağustos 2024 tarihinde Mustafa Kuşkonmaz, sağlık sorunları nedeniyle Kırıkhan Devlet Hastanesi acil servisine başvurdu. Burada kendisini muayene eden doktor Furkan V.'den rapor talep eden Kuşkonmaz ile doktor arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine doktor Furkan V.'nin hastaya yumruk attığı öne sürüldü. Olay sonrası hastanenin güvenlik kameraları kaydına başvuruldu.

Hukuki Süreç

Olayın ardından Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Yapılan incelemelerde, doktor Furkan V. hakkında 'Basit yaralama' suçundan iddianame düzenlendi. İddianamede, mağdur Kuşkonmaz'ın sol gözünde yüzde 30 oranında görme kaybı oluştuğu belirtildi. Doktor hakkında açılan davanın önümüzdeki günlerde Kırıkhan Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüleceği öğrenildi.

Sağlıkta Şiddet Sorunu

Bu olay, sağlık sektöründe yaşanan şiddet olaylarını bir kez daha gündeme getirdi. Türkiye'de sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberleri sıkça duyulurken, bu kez şiddet uygulayan tarafın bir doktor olması dikkat çekti. Uzmanlar, sağlık çalışanları ve hastalar arasındaki iletişim sorunlarının bu tür olaylara zemin hazırlayabildiğini belirtiyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2023 yılında sağlık kurumlarında 15 binden fazla şiddet vakası rapor edilmişti.

Olay, ayrıca hasta hakları ve sağlık çalışanlarının yasal sorumlulukları konusundaki tartışmaları da beraberinde getirdi. Hasta hakları dernekleri, hastaların rapor taleplerinin mevzuata uygun şekilde karşılanması gerektiğini vurgularken, sağlık çalışanları da kendilerine yönelik şiddetin önlenmesi için daha etkili yasal düzenlemeler talep ediyor.

Etiketler:
HatayKırıkhandoktor şiddetiyaralamahasta raporugörme kaybı

İlgili Haberler

CHP'de Özgür Özel'in mitingi iptal edildi mi
Gündem

CHP'de Özgür Özel'in mitingi iptal edildi mi

12 dk önce

Almina'nın hayali yarım kaldı: 'Bütün dünya beni tanıyacak
Gündem

Almina'nın hayali yarım kaldı: 'Bütün dünya beni tanıyacak

12 dk önce

CHP'de çifte bayramlaşma krizi: Genel Merkez, Kılıçdaroğlu için hazırlanıyor
Gündem

CHP'de çifte bayramlaşma krizi: Genel Merkez, Kılıçdaroğlu için hazırlanıyor

19 dk önce

Erdoğan: İstanbul'un fethi, fetihler silsilemizin en parlak halkası
Gündem

Erdoğan: İstanbul'un fethi, fetihler silsilemizin en parlak halkası

28 dk önce