Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde, Van’daki husumetlilerinden kaçarak kente yerleşen ailesini ziyarete gelen İlhan Kaval (44), otomobiline bindiği sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayın ardından kaçan saldırgan Ü.K. ve beraberindeki 2 şüpheli, polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandı. Şüphelinin, tanınmamak için cinayet öncesinde peruk taktığı, olayın ardından kıyafetleri çöpe attığı ve silahı denize fırlattığı ortaya çıktı.
Cinayet Anı ve Soruşturma
Olay, dün sabah saatlerinde Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İlhan Kaval, bir süredir ailesiyle birlikte Antalya’da yaşıyordu. Van’daki husumetlilerinin tehditlerinden kaçmak için kente yerleştiği öğrenilen Kaval, sabah evinden çıkarak aracına binmek istedi. O sırada motosikletle gelen ve yüzünü perukla gizleyen bir kişi, Kaval’a yakın mesafeden 13 el ateş etti. Kurşunların isabet ettiği Kaval, olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırgan, olaydan sonra yaya olarak koşarak uzaklaştı ve çevredeki bir sokağa girerek gözden kayboldu.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri Kaval’ın öldüğünü belirledi. Polis, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alarak şüphelinin kaçış güzergahını belirledi. Ekipler, Ü.K.’nin kaçarken bir çöp konteynerine kıyafetlerini attığını, ardından da silahı denize fırlattığını tespit etti. Uzun süren takip ve teknik analizlerin ardından Ü.K. ve beraberindeki iki kişi, düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.
Şüphelinin İfadesi ve Detaylar
Emniyete götürülen Ü.K.’nin ifadesinde, Kaval ile aralarında husumet bulunduğunu ve bu husumet nedeniyle cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi. Diğer iki şüphelinin ise olayda kullandığı motosikleti temin ettiği ve yardım ettiği iddia edildi. Polis, denize atılan silahı bulmak için dalgıç ekiplerinden yardım istedi. Yapılan aramada silah bulunarak muhafaza altına alındı. Çöpe atılan kıyafetler de incelenmek üzere emniyete götürüldü.
İlhan Kaval’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kaval’ın yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi. Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğünü ve şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceğini açıkladı.
Güvenlik ve Adli Süreç
Bu tür husumet cinayetleri, özellikle büyük şehirlerde yaşayan vatandaşların güvenlik endişesini artırıyor. Van’dan taşındığı öğrenilen Kaval’ın, tehditlere rağmen koruma talebinde bulunmadığı belirtildi. Emniyet yetkilileri, suçla mücadele kapsamında havaya ateş açmak, silah taşımak gibi suçlara yönelik denetimlerin sıklaştırıldığını hatırlatırken, vatandaşlardan şüpheli durumları ihbar etmelerini istedi.
Ü.K. ve diğer şüpheliler, “kasten öldürme” suçundan işlem yapılmak üzere adliyeye sevk edilecek. Olayla ilgili adli süreç devam ediyor.