Ankara'da CHP Genel Başkanlığı koltuğunu kaybeden Özgür Özel'in geçtiğimiz günlerde bir TOMA'ya çıkıp tebligat yırtmasının ardından İzmir'de benzer bir olay yaşandı. Özel'in bir destekçisi, Konak ilçesinde düzenlenen protesto sırasında bir TOMA'nın üzerine çıkarak araca zarar verdi. Olay anı cep telefonu kameralarına yansırken, polis ekipleri şüpheliyi gözaltına aldı.
Protesto sırasında gergin anlar
İzmir'in Konak ilçesinde bir grup, Özgür Özel'in çağrısıyla bir araya geldi. Kalabalık, CHP'deki son gelişmeleri protesto etmek amacıyla sloganlar attı. Gösteri sırasında bir kişi, olay yerinde bulunan TOMA'nın üzerine çıkarak aracın camına ve dış yüzeyine zarar verdi. Polis müdahalesiyle etkisiz hale getirilen şüpheli, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.
Özel'in daha önceki benzer eylemi
Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı koltuğunu kaybettikten sonra Ankara'da bir TOMA'ya çıkarak tebligat yırtmış, bu görüntüler sosyal medyada geniş yankı uyandırmıştı. Özel'in bu eylemi, bazı kesimlerce provokatif olarak değerlendirilirken, kendisi bunu bir demokrasi protestosu olarak nitelendirmişti. İzmir'deki olayın ardından Özel'den henüz açıklama gelmedi.
Olayın yankıları
Polis ekipleri, TOMA'ya zarar veren şüpheli hakkında adli işlem başlattı. Yetkililer, bu tür eylemlerin hukuki sınırlar içinde kalması gerektiğini vurguladı. CHP cephesinde ise Özel'e yönelik tepkiler sürerken, parti içi muhalefet bu olayı kullanarak Özel'i hedef alabilir.
Sonuç olarak, Özgür Özel'in TOMA eylemi, benzer provokasyonlara zemin hazırlayarak kamu düzenini tehdit edebilir. Siyasi protestoların demokratik yollarla yapılması ve şiddetten uzak durulması, toplumsal barış açısından kritik önem taşımaktadır.