TH TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Nevşehir'de minibüs ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 10 yaralı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Nevşehir'de minibüs ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 10 yaralı

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bu sabah meydana gelen trafik kazasında, turist taşıyan bir minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Kaza, saat 09.30 sıralarında Ürgüp-Avanos kara yolu üzerinde, Ortahisar mevkiinde gerçekleşti. İlk belirlemelere göre, otomobilin aniden şerit değiştirmesi sonucu karşı yönden gelen tur minibüsü ile kafa kafaya çarpıştığı ifade ediliyor.

Kaza anı ve müdahale

Çarpışmanın şiddetiyle her iki araç da kullanılamaz hale gelirken, olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalede, otomobil sürücüsü 45 yaşındaki Ahmet Yılmaz'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralanan 10 kişi, Nevşehir Devlet Hastanesi ve Ürgüp Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılar arasında 6'sı yabancı uyruklu olmak üzere turistlerin bulunduğu öğrenildi. Sağlık durumlarının genel olarak iyi olduğu, 2 kişinin tedavisinin yoğun bakımda devam ettiği açıklandı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Nevşehir Valisi Ali Fidan, kaza yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Vali Fidan, yaptığı açıklamada, "Kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Soruşturma başlatılmıştır. Kaza ile ilgili her türlü detay araştırılmaktadır" dedi. Jandarma ekipleri yolu trafiğe kapatırken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı. Ürgüp Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili adli soruşturma başlattı.

Yetkililerden uyarı

Bölgede sık sık benzer kazaların yaşandığını belirten yetkililer, sürücüleri dikkatli olmaya çağırdı. Özellikle turizm sezonunda yoğunlaşan trafikte, hız sınırlarına uyulması ve ani şerit değişikliklerinden kaçınılması gerektiği vurgulandı. Kaza yapan tur minibüsünün, bir tur şirketine ait olduğu ve içinde çoğunlukla yabancı turistlerin bulunduğu belirtildi.

Trafik güvenliği uzmanları, Nevşehir bölgesinde özellikle dar ve virajlı yollarda meydana gelen kazaların önüne geçmek için altyapı çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini söylüyor. Bu kaza, bölgedeki turizm sezonunun başında yaşanması nedeniyle ayrıca dikkat çekiyor. Turist taşımacılığı yapan firmaların araç bakımlarını düzenli yapması ve sürücülerin dinlenmiş olarak yola çıkması hayati önem taşıyor. Yetkililer, kazayla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.

Etiketler:
NevşehirÜrgüptrafik kazasıtur minibüsüotomobilölüyaralı

İlgili Haberler

CHP'de Özgür Özel'in mitingi iptal edildi mi
Gündem

CHP'de Özgür Özel'in mitingi iptal edildi mi

9 dk önce

Almina'nın hayali yarım kaldı: 'Bütün dünya beni tanıyacak
Gündem

Almina'nın hayali yarım kaldı: 'Bütün dünya beni tanıyacak

10 dk önce

CHP'de çifte bayramlaşma krizi: Genel Merkez, Kılıçdaroğlu için hazırlanıyor
Gündem

CHP'de çifte bayramlaşma krizi: Genel Merkez, Kılıçdaroğlu için hazırlanıyor

17 dk önce

Erdoğan: İstanbul'un fethi, fetihler silsilemizin en parlak halkası
Gündem

Erdoğan: İstanbul'un fethi, fetihler silsilemizin en parlak halkası

26 dk önce