2026 Dünya Kupası F Grubu'nda oynanan kritik karşılaşmada Japonya ile İsvec 1-1 berabere kalarak nefesleri kesti. Bu sonuçla puanını 5'e yükselten Japonya, grubu ikinci sırada tamamlayarak adını bir üst tura yazdırdı. İsveç ise mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçta beraberlikle yetinmek zorunda kaldı ve gruptan çıkma şansını diğer maçların sonuçlarına bıraktı. Mücadele, iki takımın da birbirine üstünlük kuramadığı dengede geçerken, özellikle ikinci yarıda yaşanan gol düellosu izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı.
Maçın Özeti ve Kritik Anlar
Karşılaşmanın ilk yarısında her iki takım da kontrollü bir oyun sergiledi. Japonya, topa daha fazla sahip olmasına rağmen İsveç savunmasını aşmakta zorlandı. İsveç ise hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı. İlk yarı golsüz sona erdi. İkinci yarıya hızlı başlayan İsveç, 52. dakikada Alexander Isak'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Ancak Japonya bu gole hemen cevap verdi ve 58. dakikada Takumi Minamino'nun şık vuruşuyla skoru eşitledi. Kalan dakikalarda iki takım da galibiyet için yüklense de başka gol olmadı ve maç 1-1 sona erdi.
Grubun Durumu ve Son Maçlar
Bu sonuçla Japonya, 5 puanla grubu ikinci sırada tamamladı. Grubun lideri ise 7 puanla Arjantin oldu. Arjantin, son maçında Japonya'yı 2-1 yenerken, İsveç ise Güney Kore'yi 3-0 mağlup etmişti. İsveç, 4 puanla üçüncü sırada kalırken, Güney Kore 1 puanla son sırada yer aldı. İsveç'in gruptan çıkabilmesi için diğer gruplardan gelecek sonuçları beklemesi gerekiyor. Son maçlarda alınan sonuçlar, grubun kaderini belirleyecek.
Değerlendirme
Japonya, özellikle son yıllarda Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla dikkat çekiyor. Teknik direktör Hajime Moriyasu yönetiminde disiplinli bir oyun sergileyen Japonya, defansif anlamda sağlam dururken hücumda da etkili oldu. İsveç ise turnuvaya iyi başlamış olsa da son iki maçında istediği sonuçları alamadı. Özellikle gol yollarında yaşadığı sıkıntılar, takımın en büyük handikapı oldu. İsveç'in bir üst tura çıkabilmesi için diğer maçlardan gelecek sonuçları beklemesi ve umutla bakması gerekiyor.