TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Nazilli’de Organize Suç Örgütüne Operasyon: Operasyonel Baskın ve Gözaltılar

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Nazilli’de Organize Suç Örgütüne Operasyon: Operasyonel Baskın ve Gözaltılar

Aydın'ın Nazilli ilçesinde farklı tarihlerde iş yeri, araç ve ikametlere yönelik silahlı saldırı gerçekleştiren bir organize suç örgütüne yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi. Jandarma ve polis ekiplerinin koordineli çalışmasıyla yapılan baskınlarda 11 şüpheli gözaltına alınırken, adliyeye sevk edilen zanlılardan 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonun, örgütün kentteki suç faaliyetlerine son vermek amacıyla planlandığı belirtildi.

Operasyonun Detayları

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, 2023 yılının temmuz ve eylül aylarında iki ayrı iş yeri ile bir araca kurşun yağdıran şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. Teknik ve fiziki takibin ardından belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonda 11 kişi yakalanırken, adreslerde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek ve suçta kullanıldığı değerlendirilen bir araç ele geçirildi. Şüphelilerin ifadelerinde, alacak verecek meselesi ve husumet nedeniyle saldırıları gerçekleştirdiklerini söyledikleri öğrenildi.

Adli Süreç

Gözaltına alınan zanlılar, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi hakimlik, örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle 7 şüphelinin tutuklanmasına, 4 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Tutuklanan zanlılar, Aydın Cezaevi'ne gönderildi.

Nazilli'de son dönemde artan silahlı olayların önüne geçmek için jandarma ve polis ekiplerinin çalışmalarını yoğunlaştırdığı belirtiliyor. Uzmanlar, organize suç örgütlerinin kentlerdeki etkinliğini kırmak için istihbarat çalışmalarının önemine dikkat çekiyor. Bu operasyonun, bölgedeki diğer suç gruplarına da caydırıcı bir mesaj olması bekleniyor.

Etiketler:
Nazillioperasyonsuç örgütüAydıngözaltıtutuklama

İlgili Haberler

AK Partili Güler: Nafaka düzenlemesi 12. Yargı Paketi'ne yetişmeyecek
Gündem

AK Partili Güler: Nafaka düzenlemesi 12. Yargı Paketi'ne yetişmeyecek

6 dk önce

Adalet Bakanlığı 15 bin yeni personel alımı için ilanı Resmi Gazete'de yayımladı
Gündem

Adalet Bakanlığı 15 bin yeni personel alımı için ilanı Resmi Gazete'de yayımladı

6 dk önce

Erman Toroğlu hakkındaki dava beraatle sonuçlandı
Gündem

Erman Toroğlu hakkındaki dava beraatle sonuçlandı

7 dk önce

MSGSÜ’de yetenek sınavı kaldırıldı: Tepkiler büyüyor
Gündem

MSGSÜ’de yetenek sınavı kaldırıldı: Tepkiler büyüyor

7 dk önce