Eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey hakkında hazırlanan iddianamede, 402 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Bozbey, yaklaşık bir ay önce tutuklanmış ve görevinden alınmıştı. Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. Bozbey'in, belediye ihalesinde usulsüzlük yaptığı ve kamu zararına yol açtığı iddia ediliyor.
402 yıl hapis talebinin gerekçesi
İddianamede, Bozbey'in belediye başkanlığı döneminde bir ihalede usulsüzlük yaparak belediye bütçesine yaklaşık 50 milyon lira zarar verdiği belirtiliyor. Ayrıca, ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma ve rüşvet suçlamaları da yer alıyor. Bozbey, suçlamaları reddederken, avukatları aracılığıyla tahliye talebinde bulundu. Mahkeme, bu talebi reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Soruşturma süreci ve diğer isimler
Soruşturma kapsamında Bozbey'in yanı sıra belediye çalışanları ve bazı iş insanları da gözaltına alınmıştı. Toplam 15 kişi hakkında dava açıldı. İddianamede, şüphelilerin örgütlü bir şekilde hareket ederek kamu kaynaklarını usulsüz kullandıkları ifade ediliyor. Bozbey, 2019 yerel seçimlerinde CHP'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiş, ancak seçimlerin yenilenmesinin ardından görevi kısa süreli yürütmüştü. Bu dava, Bursa kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Bozbey'in avukatı, iddianameye itiraz edeceklerini ve müvekkilinin suçsuz olduğunu söyledi. Önümüzdeki günlerde duruşma takvimi belirlenecek. Dava sürecinin uzun sürmesi bekleniyor.