Muş'ta oyun oynarken Murat Nehri'ne düşen 10 yaşındaki Berat Karakaya için başlatılan arama çalışmaları, 126 personelin katılımıyla aralıksız devam ediyor. Olay, dün öğle saatlerinde Muş merkeze bağlı Yeşilce köyü yakınlarında meydana geldi. Berat'ın arkadaşlarıyla nehir kenarında oynadığı sırada dengesini kaybederek suya düştüğü belirtildi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen AFAD, jandarma, sağlık ekipleri ve gönüllü kurtarmacılar, nehir boyunca tarama yapıyor. Çalışmalara İHA (insansız hava aracı) ve drone desteği de sağlanıyor.
Arama çalışmalarında son durum
Bölgeye ulaşan ekipler, Murat Nehri'nin akıntı yönünde 5 kilometrelik bir alanda çalışma yürütüyor. Su altı kameraları ve sonar cihazlarıyla nehir tabanı taranırken, kıyı şeridinde de yürüyerek arama yapılıyor. AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmalara, çevre illerden de takviye ekipler gönderildi. Gece boyunca aydınlatma araçlarıyla kesintisiz devam eden aramalarda, şu ana kadar Berat'a ait herhangi bir iz bulunamadı. Ekipler, nehrin debisinin yüksek olması ve suyun soğuk olması nedeniyle zorluk yaşadıklarını ancak umutlarını koruduklarını ifade ediyor.
Berat'a ulaşmak için seferberlik
Olayın duyulmasının ardından köylüler de kendi imkanlarıyla arama çalışmalarına katıldı. Berat'ın ailesi, gözyaşları içinde yetkililerden yardım beklerken, köy sakinleri nehir kıyısında meşalelerle aramayı sürdürüyor. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Çocuğumuza ulaşmak için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Kamuoyu gelişmelerden haberdar edilecektir" denildi. Muş İl Sağlık Müdürlüğü, olay yerinde ambulans ve sağlık ekibi hazır bulundururken, psikososyal destek birimleri de aileye destek veriyor.
Berat'ın ailesi, tek isteklerinin çocuklarına sağ sağlim ulaşmak olduğunu söyledi. Berat'ın babası Ahmet Karakaya, "Oğlum çok hareketli bir çocuktu. Ne yazık ki bir anlık dikkatsizlik canımızı yaktı. Yetkililerden Allah rızası için yardım bekliyoruz" diye konuştu.
Murat Nehri, özellikle bahar aylarında artan debisiyle dikkat çekiyor. Uzmanlar, nehir kenarında oynayan çocukların mutlaka yetişkin gözetiminde olması gerektiğini vurguluyor. Bölgede daha önce de benzer olaylar yaşandığı, bu nedenle yerel yönetimlerin uyarı levhaları ve güvenlik önlemlerini artırması gerektiği belirtiliyor.